A dartsban a 180-akara való fogadás szorzóit gyakran nem érti az ember. sokszor érzi úgy az egyszeri fan hogy a bukik azt nézik, mennyire jó egy játékos, és ha jó, akkor tuti több 180-at dob, mint ellenfele. Pedig ez sokszor nincs így, vannak igazi 180 gyárak, akik viszont valamiért nem nyernek tornákat, mert ...

-és itt lehetne sorolni a tényezőket, kiszálló, mentális állapot stb.

Ugye Taylor sem számított egy 180 gyárnak, nem dobott sok 180-at, vagy mondjuk most egy Durrant, akár Gerwen, egyik sem arról híres, viszont kegyetlenül stabilak.

Price sem annyira erős 180-akban, viszont fejben nagyon ott van, és ugye azzal a bivaly üvöltéssel sokszor a frászt hozza az ellenfelekre. Főleg olyan srácokra lehet hatással, mint Gurney, aki hány és hány meccsen hagyta el a kedvét és egy egy 45 után lógó orral bandukolt visszafelé a rossz kör után. Viszont Gurney most egyben van, jól megy a tömeg, és ő ha épp ráérez a T20-ra, akkor bizony szétbombázza azt a szektort. Price azért annyira nem erős 180-akban.

Legutóbb a Premier League sorozatban találkoztak, ott egy 7-7-es meccsen a 180-ak aránya 0-4 volt Gurney javára. Price a Dolan elleni meccsen érezte nagyon a tripla 20-at, akkor szépen termelt, de King ellen már 'csak' 4 maximuma volt, az pedig az elit szintjén nem számít soknak.

Ebben a tippben az igazi veszély, hogy Gurney kedve kitartson, és ne lankadjon az a bizonyos játékkedv. Ha végig tűzben tartja magát, akkor nem hiszem, hogy ezzel az opcióval nagy baj lenne.

Meg ugye ahogy az NFL a yardok meg inchek sportja, itt a darts a mm-ek és inkább a tized mm-ek sportja. (Na jó, amatőr szinten a cm-eké :D )

Lényeg a lényeg, hogy Gurney keskenyebb nyilakat használ, ez pedig azt jelenti, hogy három nyíl könnyebben fér el a T20-as mezőben. Amíg Price nyilainak átmérője 6,7 mm, addig Gurney nyilainak átmérője csak 6.2 mm. Ugye az 0,5 mm, amire lehet egy laikus legyint, hogy az semmi, de bizony kegyetlenül sokat jelent. Sokszor előfordul, hogy a már benn lévő két nyíl kitolja a harmadikat, és a 180 helyett 'csak' 140 lesz, vagy 125, 121, stb. vagy egyszerűen levált a játékos T19-re két eldobott nyíl után. A tipp jó, aztán hogy jön-e, az megint más kérdés.

Price, Gerwyn - Gurney, Daryl: Legtöbb 180-as dobás - Mérkőzés tipp