Ha ránézek a meccskeretekre, akkor ezen a meccsen a vendégek felé indulnék el, hiszen három nagyon fontos ember hiányzik az Evertonból (Digne, James és Allan) miközben Antonio visszatérésével két klasszist javul a kalapácsosok játéka. Viszont nem tudom ignorálni azt a tényt, hogy Moyes csapata 6 nap alatt a harmadik meccsét fogja játszani. Volt egy kis rotáció, a négy legfontosabb játékos (Cresswell, Ogbonna, Soucek és Rice) az eddigi két meccsen végig ott volt a pályán, így őket frissességgel nem lehet vádolni. Ezzel szemben az Everton hétközi meccse elmaradt, így ők 6 napot pihenhettek.

Ezek után inkább a gólos piacon nézek szét. Az Everton Digne, James és Coleman hiányzása miatt a korábbi többet lövünk, mint kapunk taktikáról átállt a kevesebb helyzet, de biztos védekezés felfogásra, ami nagyon jól működik eddig. A korábbi gólparádék után a váltás óta lejátszottak 4 és fél PL meccset, amin egy gólt kaptak, azt is egy tiszta felesleges 11-esből az Arsenal ellen. Ezen kívül a Ligakupában szedtek be két gólt a hosszabbításban a Man United ellen, de ott sem sokon múlt a nullázás, még ha voltak helyzetei a vendégeknek azért a meccsen. A váltással viszont elöl sem túl veszélyesek, főleg a hiányzók miatt, hiszen James kulcspasszai és Digne remek beívelései nélkül azért jóval kevesebb helyzetet tudnak kialakítani. Alapvetően lassabb tempót diktálnak Ancelotti játékosai, kevesebb helyzettel mindkét oldalon, a néhány kiugrásban és a pontrúgásokban bízva.

A West Ham, ha Antonio tényleg egészséges lesz, akkor nagyon el fog indulni felfelé januárban, hiszen ha túljutnak a mai találkozón, az utána előttük lévő három meccs nyerhetőnek tűnik. Viszont jelenleg fizikálisan hátrányban vannak a hazaiakhoz képest, ráadásul Moyes az összes meccsét elveszítette régi sikereinek helyszínén a 2013-as távozása óta. Két dolog viszont nekik áll ezen a meccsen: Az Everton egyik legnagyobb fegyvere a pontrúgások, amiből ők a másik legjobbak a ligában, így egy méregfogát kihúzhatják a hazaiaknak. a másik pedig, hogy Allan kiválásával az övék a jobb és masszívabb középpálya, ahol a párharcok nagy része eldől.

Ha a két játékfelfogást nézzük, akkor a hazaiaktól nem várok változtatást, nem lesznek itt őrült támadások és óriási tempós futball, míg Moyes sose volt egy bátor edző, a jelenlegi helyzetben pedig nagyon adja magát, hogy visszaálljanak, ami lenullázhatja a hazaiak kicsit sablonos támadójátékát és mindig marad biztosító ember Richarlisonra, aztán elöl meg Antonio visszatérő formájától függően vagy megoldja vagy nem. Ezek után meglepődnék, ha itt gólparádét rendeznének a felek egy küzdős, biztonsági játék helyett.

Everton - West Ham: Gólok száma - Felett/alatt tipp