Annak ellenére, hogy egyéni sportokról beszélünk és hogy gyakran hatalmas formaingadozások vannak a játéknapok között, nem tudom otthagyni mára Chizzy győzelmét Gary ellen.

Esélyesebbként indul neki az elődöntőnek Chisnall, amit nagyban köszönhet az elmúlt két meccsén mutatott parádés teljesítményének. Van den Bergh ellen is remekül játszott és hiába volt 108-as átlagon a belga, olyan 3:0-t kapott Chizzytől az elején, hogy a zen hadviselése sem segített rajta. Azután kizökkent egy picit Chizzy, nyilatkozta is, hogy megzavarta rendesen van den Bergh meditálása, de csak behúzta a meccset. Aztán jött egy olyan meccs van Gerwen ellen, ahol nem kellett apró trükkökre számítani és csak az igazi darts számított. És ezen a meccsen Chisnall lemosta a világelsőt, konkrétan esélyt sem adva van Gerwennek. 2009 óta először történt meg MvG-vel, hogy 0-ra kapott volna ki világbajnokságon. Ha figyelembe vesszük, hogy 5 nyert szettig ment a meccs, még nagyobb teljesítményt érezhetünk az angol részéről. Tényleg remekül játszott Chizzy, hatalmas tömeget dobott és emellé briliáns kiszállózás párosult. Egy másodpercig nem volt kérdés a meccsen, hogy ki fog nyerni és hiába próbálkozott MvG - akár a 150-es kiszállóját nézzük, akár amikor elkezdte dobni a tömeget - semmi esélye nem volt.

Gary is remek játékot hozott már a negyeddöntős meccsén és lemosta az addig nagyot menetelő Duijvenbodet. Előtte azért nem volt annyira extra a játéka, Petersent is nullázta ugyan, de Devon nem tudott kiszállót dobni, ami nélkül nehéz még leget is nyerni.

Az egész világbajnokságon mutatott forma alapján úgy gondolom, Chizzy bőven esélyesebb és végre nyerhet egy nagy tornát. 6 nyert szettig mennek és ugyan Gary is képes remek játékra, akár 120 körüli szettekre is, de hosszútávon nem látom most, hogy Chisnallt meg tudná törni. Nagy meccs lesz ez, két remek formában lévő játékos között de Chisnall most eléggé ellenállhatatlan.

Chisnall, Dave - Anderson, Gary: Match Odds - Mérkőzés tipp