Nem is lehetne rosszabb utolsó kör, ahol igazi örök rivalizáció keretében csap össze a Chicago Bears Green Bay Packers együttesével. A mérkőzés kimenetele sorsdöntő, hiszen Bears rájátszásért küzd, play off részvételhez egy győzelem már elég. De ha vereséget szenved, akkor Rams csapatának kell szorítani, hiszen Cardinals együttesével szemben tiebreakben jobban állnak. Packers esetében a cél az első kiemelés, ha itt győznek megvan és jöhet egy kis pihenés és a hazai pálya. Tudjuk, hogy a Lambeau Field zord időjárási körülményei nem sok csapatnak illetve irányítónak fekszik. Rodgersék egyértelmű célja, hogy ne dome körülmények között játszanak, pl.: Saints stadion.

Bears jelenleg 8-7-es mérleggel rendelkezik és kisebb szerencsével még odaérhet a play off-ra. Győzelem esetén nem kérdés, vereség esetén minden Bears szurkoló Rams győzelemért szorít. Támadó oldalon röviden összefoglalva a szezont hullámvasút, hiszem minden megtörtént, kezdődött Trubisky hanyatlásával, Foles irányításával, majd folytatódott Trubisky fellángolásával. Most ismét övé a pálca, hogy legyőzze a rivális sajtfejűeket. Utóbbi mérkőzésein játéka kezd kibontakozni, igaz button top 5 gyenge védelem ellen még jó, hogy jól játszik. Most keményebb defense-vel néz farkasszemet és itt kell produkálni, mert könnyen lapátra került vezetőedzői gárdával egyetemben. Futó poszton Montgomery nagyszerű, gyenge védelmek ellen megállíthatatlan, jobb futás elleni védelemmel rendelkező gárdák esetében akadozik a gépezet. Packers nem tartozik a jó futás megállítok közé, de Clark visszatértével stabilizálódni kezd a védőfal. Elkapó fronton Robinson z első számú playmaker, mellette Mooney, Miller is bevethető. Tight end poszton is lehet lapokat keverni, Kmet vagy Graham személyében, főleg red zoneban. Támadófalnak kulcsszerepe lesz Trubisky megvédése és a nyomás elhárítása, mert Packers oldalán a pass rush kiválóan működik. Védelem közepes, pass rush Mack vezetésével nagyszerű, kiválóan generálja a nyomást és életveszélyes játékos, valamint vendég csapatból a legjobb tackle kiesett, így lesz keresnivalója. LB poszton Smith megszilárdítja az egységet, kiválóan lép fel és vezéregyéniség. Secondary nem rossz, képesek összhangban működni, de Adams levédekezése lesz a nagy kihívás. Valamint az egységből kiesett Johnson és Skrine, ami tovább nehezíti a levédekezést, kvázi csere cornerek ugranak be.

Packers 12-3-as mérleggel bír, ezzel vezetik az NFC North divízió mellett az egész NFC konferenciát. Robognak az első kiemelés felé, ami pihenőhéttel és hazai pályával dukál. A fagyos tundrán nem egyszerű legyőzni a csapatot és ezt ők is tudják, így nem lehet lazsálni kell a Beras elleni mérkőzés. Első kiemelés mellett Rodgers az MVP cím legesélyesebb várományosa. Hiszen Mahomes pihen, addig Rodgers tovább javíthat statisztikáin. Hihetetlenül összerakta a játékát és nagyon egyben van minden téren. Főleg, ahogy indult a szezon csapat első körben behúzza Lowet és WR-t nem draftoltak. Lehet ennek is a következménye, hogy dacból megmutatja, van még bőven a tankban. Futó poszton Jones kiváló, kisebb sérüléssel küszködik, de játszni fog. Főleg, hogy következő szezonra nincs szerződése, megmutatja mit is tud. Jones mellett Dillon is előléphet és borzolhatja a medvék védelmét. Elkapó poszton szó szerint Adams és a többiek. Adams nagyszerű évet produkál, bárki mellett képes elkapni és TD-k terén is kiemelkedő. Lehetetlen egy mérkőzésen limitálni. Többiek esetében bevethető Lazard, MVS, Tonyan. Tight end poszton Tonyan játéka is előlépés ismét red zone célpont, összességében megbízható. MVS, Lazard pedig dropjain javít akkor elég pofás trió áll Rodgers alkalmazására. Támadófal nagyszerűen véd és blokkol, de edzésen történt események tudatában nagy érvágás érte a csapatot, hiszen Bakhtiari kiesett a képletből. Idén a legjobb bal oldali tacklet játszotta, alig született mellette nyomás vagy sack, nagyszerűen védte Rodgers vakoldalát. Idén már nem játszik, térdszalag-szakadást szenvedett. Védelem passzok ellen megfelelő, de futások estében zavarba hozhatóak. Pass rush működik. köszönhetően a két Smith közreműködésének. Védőfalba Clark visszatérése kiváló, így futás elleni védekezés is javul, láttuk Henry is sikerült 100 yard alatt tartani. LB poszt alakul Kirksey kicsit visszalépet és coverage-ben még vannak problémák. Secondary Alexander vezetésével nem rossz, kiválóan védekezi le a csapatok első számú elkapóit. Ma is nagy szükség lesz pompás játékára.

Összességében Bears rájátszásért küzd, míg a Packers első kiemelésért. Támadó oldalon vendégek felé billen a mérleg, hiszen Rodgers MVP formában és Adams megállíthatatlan, valamint a futások is működnek. Bears könnyebb defensek ellen jó, most kérdése melyik arcukat mutatják. Védelmek esetében a kulcs, hogy Mack mennyire megállíthatatlan Bakhtiari kiesésével és Clark mennyire uralja a futás megállítást. Ezek tudatában vendég győzelmet várok.

Chicago Bears - Green Bay Packers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp