A szokásokkal ellentétben nem Vízkeresztkor nyitották az esztendőt az olasz Serie A csapatai, de a szokásoknak megfelelően január 06-án sem maradunk olasz foci nélkül. Ekkor, vagyis Vízkeresztkor érkezik Befana a jó boszorkány, aki Olaszországban megajándékozza a gyermekeket. Mi pedig azt szeretnénk, ha a csapatok ajándékoznának meg bennünket, jó mérkőzésekkel és sok-sok góllal. Erre nagyon jó esély van az általam választott Atalanta - Parma találkozón is, de most kivételesen mégsem a gólok felé veszem az irány, hanem a hazai esélyekben látok lehetőséget.

A jelenlegi 7. helyezett Atalanta teljesen felborítja azt a labdarúgásról kialakított tézisemet, mely szerint ha egy csapatnál nincs rend az öltözőben, nincs rend a fejekben, az negatívan hat a csapat teljesítményére. Ki ne emlékezne a közelmúlt legjelentősebb történésére, az Alejandro "Papu" Gómez vs. Gian Piero Gasperini csörtére, melynek még közel sincs vége, de egyenlőre nincs hatással a bergamoi csapat teljesítményére. Nem bő lére eresztvén a történteket, valamit nagyon túlhúzott az ősz hajú tréner "Papuval" szemben, melynek következtében Gómez végleg, Josip Ilicic ideiglenesen került ki a csapatból. Nélkülük is veretlen decembert zárt a Nerazzurri és az idei esztendőt is az elvárásoknak megfelelően nyitotta. Duvan Zapata vezérletével 5:1-re ütötték ki azt a Sassuolot, melynek ez volt az első idegenbeli veresége a bajnokságban. A gyengécske Parma ellen sem hibázhatnak a fekete-kékek, mert most egy olyan sorozat előtt állnak, mellyel akár megalapozhatják a jövő szezonbeli nemzetközi szereplésüket is.

Hatmeccses bajnoki nyeretlenségi sorozattal érkezik a Gewiss Stadionba a Parma. A Milan elleni bravúr döntetlen óta nagyon leeresztett Fabio Liverani alakulata. Ki-ki meccseket buknak sorozatban, elsősorban az impotens támadójátékuk, másodsorban a "gólképes" védelmük miatt. Ez jól látható volt az év első mérkőzésén is, a Torino elleni 0:3 alkalmával. Nem sok esélyt látok arra, hogy ezen pár nap alatt jelentőset tudnának javítani a sárga-kékek.

Az elmúlt évek eredményei és a jelenlegi formák alapján több gólos hazai győzelemre számítok a találkozón.

Atalanta - Parma: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp