A kisebb presztízsű angol kupa elődöntőihez érkeztünk, ahol három úgy mond top csapat, és egy második ligás kis csapat maradt versenyben, hogy március közepén a magasba emelhesse a tájföldi energiaitalról elnevezett serleget.

Brentford nagyon nagyot megy az idei ligakupában, hiszen 5 mérkőzést nyertek meg, amiből 4 alkalommal Premier Leagues csapattal találkoztak, tehát azt sem lehet mondani, hogy könnyű sorsolásuknak köszönhetően vannak ott a legjobb négy között. Emellett a formájukra sem lehet panasz, hiszen az angol másodosztályban is bőszen gyüjtögetik a pontjaikat, jelenleg rájátszsást érő helyen vannak, de ha a formájuk kitart akár még az egyenes ágon feljutást is kiharcolhatják.

Tottenham az elmúlt időszak gyenge eredményei után hétvégén ismét simán győzni tudott a Leeds United ellen, amire számítani is lehetett, hogy Bielsa emberfogásos taktikáját viszonylag könnyedén fogja Mourinho lemeccselni, ami meg is történt.

Mivel hétvégén FA kupa találkozók lesznek, így egyik csapat sem kell gondoljon a hétvégi találkozóra, hisz mégsincs akkora tétje, mintha bajnoki forduló következne, ráadásul a Tottenham egy sokadosztályú ellenfél ellen kell szerepelnie. Mégis amiért szoros meccset gondolok, az a Mou féle taktikának tudható be, nem az a csapat aki ha berámolja az első gólt, gyorsan rákapcsol, hogy esetleg a mérkőzés elején eldöntse a mérkőzést, hanem az egy gólos biztos előny tudatában sokkal inkább ráül az eredmény megtartására és megprobálja kibekkelni a mérkőzést. Tekintve, hogy a karácsonyi hajtás után találkoznak a játékosok akarva-akaratlanul nem képesek végignyomni teljes gőzzel egy teljes mérkőzést, lásd ami történt a Wolves ellen, gyors vezető gól, majd utána szinte végig bekk. Ma is hasonló forgatókönyvre számítok, ha a Tottenham szerzi az első gólt, véleményem szerint teljesen átadják a kezdeményezést és az eredmény megtartására fognak törekedni, viszont ha a Brentford találna be az nagyba megkönnyíteni a tippem zöldélést. Bár a másik ágon egy manchesteri derbit fognak rendezni, számomra még is ez tűnik szorosabb, izgalmasabb mérkőzésnek.

Tottenham - Brentford: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp