Bajnoki meccsen méri össze erejét a Bilbao és a Barcelona. Fontos pontokról hivatottak dönteni a felek, hisz a katalán csapatnak életben kell tartania a reményt a bajnoki címre, miközben a Bilbaónak csatlakozást kell találni az élmezőnyhöz. Viszont amíg a baszk csapatnak jó az iksz (szerintem legalábbis), addig a Barca egy ponttal nem sokra megy.

A bilbaói klub hétvégén menesztette Garitanót (győztes meccs után, ilyesmire nem nagyon van példa, talán a Leverkusen csinálta meg utoljára top ligában), és ki is nevezte egyből Marcelinót. Marcelinót ismerjük jól, a 4-4-2 híve. Így fog kezdeni a Bilbaó is, méghozzá erősen védekező felfogásban. MGT csapatainak ismérve az erős oldali támadójáték, azaz a támadások zöme a jobb oldalon fut, az meg jó kérdés, hogy mi lesz most a Bilbaóval, hisz Muniain a másik szélen játszik. Jobbról Inaki indul, hát majd meglátjuk, mit talál ki, de nagyon valószínű, hogy itt a katalánok elleni meccsen a kontrákra épít.

Egyébként a Bilbao támadójátéka idén a nullával volt egyenlő, kész csoda, hogy ezzel a produkcióval ilyen 'jó' helyen áll. Ha már ötletesség és támadójáték, akkor lehet említeni a Barcát is, amely szintén színtelen szagtalan gáz idén. Fáj nézni a Barcát, és főleg fáj divat-Barca-szurkolóknak, mint én. Coutinho kidőlt, korábban Fati is kidőlt, előbbi nem nagy érvágás, utóbbi igen. Grizi helyzetpazarló, Messi meg 6,2 lövés/meccs átlagával vezeti a ligát, de a hatékonyság nála sincs meg.

Ha megnézzük a közelmúlt egymás elleni meccseit, akkor csupa-csupa undert látunk. Utolsó 7 tétmeccsük 2,5-ös line mellett rendre underes volt. Utolsó négy meccsük összesen 4 gólt hozott, utolsó 6 meccset nézve vendég csapat egy, azaz 1 gólt szerzett.

De hogy lőjön gólt az Athletic, amikor kapura sem lő? Lusta vagyok statisztikát nézni, de úgy emlékszem, a Sociedad elleni meccsen nem talált kaput, és úgy az utolsó 3 meccsén ilyen 3-4 SOT-je lehet talán, meddő, impotens, nulla támadójáték.

A Barca majd tili-tolizik, a Bilbao bekkel, el nem tudom képzelni, hogy ezek 4+ gólos meccset hozzanak össze. Ráadásul hétközi meccs, kevesebb idő jut a regenerációra, még kevesebb lesz az ötlet. De egyébként sincs, itt tényleg egy góllal számolok, vagy Messi alkot valamit, vagy Inaki megy el egy kontrával, szerintem ahogy a közelmúltban, úgy most is egy gólt dönt majd, vagy egy sem. A 3 gól alatt AH 1,54-ért szerintem több, mint korrekt.

Athletic Club Bilbao - FC Barcelona: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp