Vízkereszt ünnepének egyik kiemelt mérkőzésének szánják a sorsolás készítői az SSC Napoli - Specia Calcio összecsapást, attól függetlenül, hogy egy élmezőnyben tanyázó alakulat fogad egy kiesés ellen küzdő csapatot. Ha nem így lenne, akkor nem tették volna külön időpontra, hogy adott pillanatban mindenki csak erre a meccsre koncentrálhasson. Az esélyek nagyon egyértelműnek tűnnek a hazaiak javára a Diego Armando Maradona Stadionban rendezendő találkozón, ezért nem is nagyon van bennük érték. A várható gólok számát tekintve, viszont találhatunk olyan határt, mely nagy biztonsággal be is jön és elégedetten állhatunk majd fel a televízió képernyője elől a 90 perc után.

Egy felettébb kínos évzárás után parádésan nyitotta a 2021-es esztendőt Gennaro Gattuso Napolija. A Sardegna Arena-ban mértek méretes verést a Cagliari csapatára úgy, hogy a mérkőzés során újra megtalálta góllövő cipőjét Lorenzo Insigne. A klub ikonnak számító csapatkapitányuk jó játékára égetően szüksége is van a "Kékeknek", mert nem lehet tudni hogy másik gólvágójuk Dries Mertens meddig lesz még a maradiak listáján. Mindenesetre Insigne mellett a lengyel származású Piotr Zielinski és a mexikói Hirving Lozano is hozzátette a magáét a csapat játékához, így önbizalommal telve, de nem elbizakodottan várhatják az első idei hazai mérkőzésüket.

Finoman fogalmazva sincs irigylésre méltó helyzetben a vendég Spezia szakvezetője Vincenzo Italiano. A csapat keretét tekintve 11 játékosa nem áll a rendelkezésére. Betegség és sérülés miatt 10, eltiltás miatt 1 játékosa hiányzik. Akárhogyan számolom ez egy komplett kezdő. Természetesen vannak a hiányzók között perememberek is, de vannak elvileg nélkülözhetetlen láncszemek is. Ezért nem is meglepő, hogy az egyébként elfogadhatóan rajtoló újonccsapat mostanra nagyon "elfogyott" eredményességét tekintve. Vérmes reményei a mostani találkozón sem lehetnek, viszont 1-1 becsületgólra bárki ellen képesek, főleg akkor ha M'Bala Nzola elé kerül a labda. De a várható vereséget az Ő eredményessége sem tudja majd megakadályozni.

A csapatok összértékét tekintve tízszeres különbség van a két alakulat között a hazaiak javára. A pályán ebből azért egy 3-4 gólos különbségnek illene kidomborodnia. Ha így lesz, akkor a Napoli egyedül is realizálhatja a tippünket, de én nem tartom kizártnak, hogy a kis csapat is betalál majd egy Gattuso bosszantó találattal.

Napoli - Spezia: Gólok száma - Felett/alatt tipp