A 18. forduló szombati játéknapjának nyitómeccse. Két contender, két olyan együttes, amely a top4-be vágyik, és vágyik joggal.

A Sociedad-rajt kegyetlen volt, átmentek mindenkin, aztán jött a lejtő. Sérülések, kiesett D. Silva, kiesett Oyarzabal, aki azóta visszatért, de nem korábbi önmaga. Hétvégén néztem a baszkokat, W. José is nulla volt elöl, Portun is látszik, hogy elfáradt, Januzaj meg szintén sérült. Illara ugyan elvileg visszatér, de ő nem egy kreatív srác, meg ugye éveket hagyott ki.

Ennek a kicsit erőtlenné váló Sociedadnak kéne megvernie a Sevillát, amit én nem nagyon látok, hogyan sikerülhet. Lopetegui csapata 15 meccsen kapott 11 gólt, hihetetlenül stabil együttes. Nem véletlen, hisz ha Ramos-t kivesszük, nálam a liga 2. legjobb belső védője jelenleg Koundé. Fiatal, energikus, és sallangmentes. Rendkívüli intelligenciája van, egyetlen problémája, hogy hülyén áll a haja. Mondjuk, ha Bo Jo és Trump megengedte magának...

Ezen a Sevillán nem lehet kifogni. Ugyanakkor az tény, hogy amilyen jól védekező csapat, a támadójáték látja kárát a hátsó stabilitásnak. Kicsit olyan igazi Atletis-stílus, nem lő sok gólt, de ha lő, akkor általában nyer.

Szóval nálam under-game, a Sociedad sem szokott sok gólt kapni, 18 meccsen 13-at nyelt be. Alguacil szerintem ezen a találkozón a biztonságot fogja előtérbe helyezni. Sevillában az egy pont nem rossz, főleg nem most, hisz csapata reálisan nézve nincs abban az állapotban, hogy behúzza ezt a mérkőzést.

Utolsó négy egymás elleni összecsapásukat nézve két vad over (5-2 és 3-2) és két 0-0 van a schedule-ben. Én őszintén mondom, ebben a párosításban most inkább a 0-0-t látom bele. Lopetegui és Alguacil is a biztonságot fogja szem előtt tartani. A korai (14:00-ás időpont) kezdés sem épp az overnek kedvez, a csapatok ritkán pörögnek fel a korai találkozókra. Egy szó, mint száz, én undert várok. Illetve nem ezt várom, de ez a realitás.

Sevilla - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp