Elérkeztünk az év első WTA tornájához amit nem mellesleg a mesésen gazdag Egyesült Arab Emirátusokban rendeznek. Ez természetesen a mezőny minőségén is meglátszik,mert elég rangos játékosok teszik tiszteletüket a tornán.

A világranglista 46.helyén álló orosz Kudermetova a világranglista 28.helyén álló finn Kontaveitel csap össze. Mind a két lány legerősebb borítása a kemény pálya.

Kudermetova az újraindulást követően jól rajtolt egy nagy skalpot begyűjtött bár meglátásom szerint csak papíron nagy név Piliskova,mert amit mostanság teljesít nem igazán nevezhető egyáltalán értékelhetőnek sem. Utána viszont kikapott Mertenstől Cincinnatiben nagyon simán majd a US Openen Swiatektől akitől a kemény pálya olyan messze van,mint az ég és a föld.

Kontaveit szépen menetelt mind Cincinnatiban mind a US Open de,sajnos nem volt Fortuna asszony kegyeltje mivel mind a kétszer megkapta ellenfélnek a világ jelenleg legjobb formájában lévő játékosát Naomi Osakát.

Tavaly még két komolyabb verseny volt a naptárban .A linzi és az ostravai torna. E két helyszín eredményét szerintem már nem igazán lehet alapul venni,mert kérdéses hogy ki mennyire vette ezeket már komolyan.

A finn lányt sokkal jobb adogatónak tartom Kudermetovánál ami ezen a pályán kulcsfontosságú lesz. Az olcsó pontok a mérkőzés kimenetelét is befolyásolhatják majd.

Még ha a tornagyőzelmek nem is jöttek az elvárható módon a finnek ettől függetlenül nem lehet kérdés melyik játékos az ügyesebb. Természetesen ezt a pályán is meg kell mutatnia .A tenyeresei jóval keményebbek mint ellenfelének. Emellett sokkal szélesebb spektrumban mozog Kontaveit,mint ellenfele.

Sikerre éhes mindenki ezen a tornán hiszen sokan várták az indulást. Emiatt nem tartok attól, hogy Kontaveit félvállról venné ezt a szerdai találkozót. Egy sima 2-0 szett arányú győzelem is könnyen elképzelhető.

Kudermetova, Veronika - Kontaveit, Anett: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp