A legjobb 16 között csap össze a vasárnapi napon Sabalenka aki egyébként már a legjobb 10 között van a világranglistán és ellenfele pedig az élmezőnybe törő tunéziai Jabuer lesz. Két hatalmas ütő mérkőzését láthatja a publikum Abu Dhabiban. Alkatukból adódóan ezen a borításon mozognak otthonosan mind a ketten.

Sabalenka a tavalyi év végén belehúzott és két tornagyőzelmet besöpörve mehetett a jól megérdemelt pihenőre. Ezen a tornán megnyerte ugyan mind a két meccsét két játszmában azonban egyiket sem óriási fölénnyel. Az első fordulóban még a salakos szlovén Hercog is összekalapált ellene nyolc játékot. Pedig nem egy ágyúgolyó kezű a csaj. Tomljanovic viszont már hasonló felépítésű mint Jabeur. Aki rendkívül szoros játszmákban kapott csak ki a fehérorosztól.

A tunéziai is szereti bombázni a tenyereseket és kiváló adogató játékos. Pavlyuchenkova ellen és a következő kanyarban Bondarenko ellen is hasonló mutatóval rendelkezett az első szervák sikerességének tekintetében ami nem túl hízelgő adat azonban ha beütötte az első adogatásait akkor viszont nagy százalékban meg is nyerte azokat a pontokat.

A tippem a 18,5 feletti játékra azért is esett,mert óriási szétesés kellene ahhoz hogy hét játékot ne nyerjen a tunéziai amikor sokkal jobb játékos a jelenlegi formákat nézve,mint Sabalenka bármelyik korábbi ellenfele e tornán. A fehérorosz adogatásai több sebből véreznek ugyanis nyolcszor is elbukta a szerváját a két forduló alatt. Egy ilyen kvalitású játékos mint Jabuer, aki ráadásul stílusából adódóan támadni fogja a labdákat több lehetősége is lesz breakelni véleményem szerint. Még ha csak salakon is győzte le Sabalenkát akkor is egy kellő önbizalommal vértezi fel a találkozó előtt a tunéziait ezért egyáltalán nem lenne óriási meglepetés akár a győzelme sem.

Sabalenka, Aryna - Jabeur, Ons: Játékok száma - Felett/alatt tipp