A bukaresti FCSB - Astra Giurgiu román élvonalbeli találkozó esetében az lehet a legfontosabb, szerintem, hogy a fővárosi alakulat 2015 óta nem nyert focibajnoki címet, s minden bizonnyal erre fókuszálván most nyerni fog otthon. Az bizony jelentős kiesésnek számít a bukaresti együttesnél, hogy elmúlt 5 bajnoki szezon végén egyszer sem lett bajnok. Ez idő alatt négyszer szerzett ezüstérmet az FCSB, ám a tavalyi idényben ólajtóként bukott hatalmasat és még csak érmet sem tudott szerezni és csak 4. helyezett lett. Jellemző az FCSB számára, hogy annyira régen nyert legutóbb bajnoki címet, akkor a 2014-2015-ös szezonban, hogy akkor az az ASA Marosvásárhely lett mögötte ezüstérmes és 2. helyezett, amelyik erdélyi focicsapat rövid időn belül kiesett a román élvonalbeli focibajnokságból, majd pedig a másodosztályban csődeljárás indult ellene és a 2018-as esztendő elején kénytelen volt abbahagyni a bajnokságot. Szóval: viszonylag sok éve csorog már a bukarestiek nyála.

Jelenleg a maga 34 pontjával egyelőre listavezető a bukaresti csapat, ám nem ártana győznie az Astra Giurgiu ellen, mert mögötte 33 pontos a 2. helyezett a CS Universitatea Craiova és a 3. helyezett bajnokcsapat Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) is mindössze csak 3 pont távolságra van a maga 31 pontjával. Vagyis, bukaresti szemszögből nézve a dolgot, egyáltalán nem ártana győzni az Astra Giurgiu ellen. Sőt, nagyon is célszerű lenne.

A 15 mérkőzésen 11 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 37-15-ös gólarány mérleggel rendelkező FCSB kiválóan szokik teljesíteni otthon. Egyelőre még veretlen hazai pályán és odahaza annyira "jól nyomja az ipart", hogy a 7 meccsből 6-ot megnyert és csak egy hazai találkozón játszott döntetlent. A vendég Astra Giurgiu régebben jobban szerepelt, sőt, néhány évvel ezelőtt még bajnokcsapat is volt, ám az utóbbi időszakban folyamatosan pénzügyi problémái voltak, eltávoztak onnan a minőségibb focisták és az Astra Giurgiu számára maradt az alsóház. Igaz, arrafelé egyelőre még boldogok lehetnek a focidrukkerek, mert egyelőre még továbbra is élvonalbeli a kedvenc csapatuk, nem esett ki az I. osztályból és még nem szűnt meg. Azt, hogy még mindig élvonalbeli az Astra Giurgiu jobbára úgy éri el, hogy éppen az ezen a meccsen ellenfél FCSB-től jött át néhány, a bukaresti sztárcsapatnál be nem vált játékos.

Szerintem ők nem fognak erőlködni az egykori kenyéradójuk elleni meccsen, hiszen remélik, hogy egyszer majd visszamehetnek Bukarestbe. Nem angolok ezek, na, hanem románok.

Tipp: győz a FCSB.

FCSB - Astra Giurgiu: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp