Már az elődöntőket rendezik a Triple Crown széria részét képező Mesterek tornáján. A tavalyi győztes Stuart Bingham idén is jó esélyekkel pályázik akár a végső győzelemre is, míg a debütáló kínai végig jó játékkal és a fontos szitukban tanúsított remek teljesítménnyel bőven partiban lehet az elődöntőben.

Bingham az első fordulóban 5 db 63 feletti breaket lökött, köztük egy százast is és simán verte thaiföldi ellenfelét. A második körben nem hozott ugyan túl fényes játékot az angol, nagyot szenvedtek egymással a 2005-ös világbajnok Murphyvel. A második frameben volt ugyan egy 133 Binghamtől, de az is csak egy frame-et ér és ezen kívül nem sok minden történt a meccsen, úgyhogy azt a meccset jobb elfelejteni.

Yan Bingtao két döntő frame-es csatát nyert meg, méghozzá Robertson és Maguire ellen, ami azért nem kis szó. Maguire ellen konkrétan egy 141-es total clearence-el söpörte ki a skótot, Robertson ellen döcögős izgulós frame volt, de végig ő volt fölényben. A tavalyi szezonban bőven megmutatta, hogy miért is való a legjobb 16-ba és eddigi két meccsén mutatott játéka is igazolja ezt.

Mindkét játékos magabiztosan hozta a fontos frame-eket és a top játékukat nyújtották amikor arra szükség volt. Egyikőjük sem dominált azonban annyira, hogy ez egy sima meccsnek nézzen ki. 6 nyertig megy még az elődöntő is, 3 nyert frame úgy gondolom nem túl nagy elvárás a mérkőzés vesztesétől sem. Egymás ellen szintén eléggé kiegyenlített a mérlegük, bár utolsó 3 ütközetüket Yan Bingtao nyerte. Benne van amúgy egy "meglepi" kínai siker, de ezt eléggé biztonsági tippnek gondolom.

Bingham, Stuart - Yan Bingtao: Frame-ek száma - Felett/alatt tipp