Nincs még vége, újabb mérkőzéssel folytatódik a konferencia elődöntő sorozatunk, most Kansas Citybe utazunk és meglátjuk mire megy a bajnok ellen a sokszor lesajnált, leírt Browns. Tét óriási, hiszen egy lépés és valaki már az AFC bajnoki címért játszik majd utána SB résztvevővé avanzsál. Valamint a rájátszás kialakítása hirtelen halál, hiszen ha hibázol, akkor nem tudsz a következő mérkőzésen javítani, egy meccs dönt sikerről vagy kudarcról. Előzetesen, amikor véget ért az alapszakasz, kicsit másképp gondolkoztam és itt egy Chiefs-Ravens mérkőzést prognosztizáltam, de ezért szép ez a játék, ahol teljesen mindegy az előjel, bármi megtörténhet.

Chiefs 14-2-es impozáns mérleggel fejezte be az alapszakasz küzdelmeit (igaz utolsó mérkőzésen erősen tartalékos felállásban küldte fel fiait Reid mester és vereség lett a vége), de ez nem oszt vagy szoroz, hiszen így is AFC West kényelmesen meglett az első kiemeléssel karöltve. Tavaly SB győzelem, amely idén is elvárás, hiszen a csapat magja egyben maradt, kevés hiányossággal rendelkeznek, valamint plusz egy év rutin a rájátszásban. Támadó oldalt nehéz bírálni, hiszen eszméletlenül teljesítenek, talán Packers volt egy fokkal jobb, de ez csak szubjektív meglátás. Mahomes kiváló érzékkel osztogatja a labdát, szerződését megfelelően kezelte a csapat, igaz hosszú távra biztosítottak, ami egyre ritkán a mai futballban, de megszolgálja árát. Statisztikái kiemelkedők, közel MVP szintet képes produkálni. Bármikor benne van a kulcs, meglátás és egyéb ösztön a játékába, hitetlen karerejét és megindulásit kevesen védekezik le. Futó poszton az újonc CEH játéka erősen kérdéses, sérülésből lábadozik, de hiánya esetén Bell-Willimas duóra hárul a feladat. De nem is a futókban keresendő a csapat erőssége, mélysége, hanem az elkapók sokrétűségében. Hiszen Hill, Kelce magasan kiemelkedik az egységből, de mellettük Hardman, Robinson is befogható. Hill villámléptű elkapó, akit csak kevesen tudnak egész mérkőzésen kordában tartani. Útvonalakat kiválóan futja és nagyszerűen nyújtja meg a pályát, ami Mahomes szintű irányítóval aranyat ér. Kelce tight end létére, lassan WR-ként tekinthető, igaz blokkolásból kevésbé veszi ki a részét, de a testfelépítése és fizikuma miatt megállíthatatlan. Támadófal gyenge, erős nyomásgyakorlás esetén zavarba hozhatóak. Védelem passzok ellen egy fokkal jobbak, mint futás megállításban. Védőfal képes nyomást generálni és támadni az irányítót Clark-Jones páros megfelelőek. LB sor halovány, ami még gondot okozhat, hiszen a Browns megfelelően kooperál a futásokkal és itt el kell majd a segítség. Secondary rendben, Mathieu üde színfoltja az egységnek, safetyként megfordul mindenhol.

Browns 11-5-ös mérleggel hosszú idő eltelte után ismét rájátszás résztvevő. Bevallom az őszintét, megleptek, hiszen már a Steelers ellen nem vártam a továbbjutásokat. Aztán rám cáfoltak és meglepték az ősi riválist. Igaz Big Ben több labdát adott el, mint az Adidas. De ez is játék része és ezt is ki kell használni, tehát a barnák éltek a lehetőséggel és most Kansas City felé vették az irányít. Támadó oldalon Mayfield vezeti az egységet, játéka tavalyhoz képes labdabiztonsága fejlődött, így kevesebb ingyen pontot ad az ellenfélnek vagy jobb megindulási lehetőséget. Futó poszton a csapat kiváló tandemmel büszkélkedhet Chubb-Hunt páros nagyszerű és ha rátudják erőltetni a Chiefs torkán a futást, akkor még izgalmas mérkőzés is kerekedhet. De nem csak komplett a futókról szól, hanem a támadófal is kiválóan segíti a gépezet működését. Elkapó sorban már-már jelentkeznek hiányosságok, hiszen a csapat sztárja Beckham hamar kidőlt, hiányában bevethető Landry, Higgins, Hooper névsor se rossz. Támadófalra visszatérve, COVID listáról aktiválták a guard Bitoniot, aki idén kiválóan játszott, nagy segítség lesz a futás olajozott működéséhez. De Conklin játéka kérdéses, ami az egység színvonali eséséhez vezethet. Védelem futás ellen jobb, míg a passzok levédekezése már gyenge kategória. A mérkőzés kulcsa, hogy a védőfal mekkora nyomást helyez Mahomesra, mert Garrett-Vernon páros alkalmas lehet. De Vernon kidőlt, így megfelelő pótlást kell eszközölni. Futások ellen Richardson szerepe sorsdöntő lesz. LB sor lyukas, zavarba hozhatóak, valamint nincs olyan ember, aki biztonsággal levédekezi Kelce megmozdulásait. Secondary pofás, de sérülések hátráltatják, valamint Ward visszatér, ami nagyszerű hír, csak kérdéses az állapot a betegség után.

Összességében nem írom le a Browns esélyeit, hiszen vannak meglepetések, valamint a futások terén jobban állnak. Ha a Mayfield hozza az extrát támadóoldalon és Garrett vezet védelem őrületbe hajszolja Mahomest, akkor lehet izgalmas találkozó. Lényeg, hogy Mahomes jegelni kell, elnyújtani a driveket futással és fárasztani a védelmet. Míg hazai oldalon támadó sor kiváló, nehéz egyszerre Kelcet vagy Hillt tartani, a védelem közepes előlépésre lenne szükség és akkor hamar eldőlne a kimenetel. Szerintem 2 TD-nél nagyobb különbségű pofonba nem szalad bele a Browns.

Kansas City Chiefs - Cleveland Browns: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp