Egy, a 10. fordulóból elhalasztott bajnokival, az Udinese - Atalanta találkozóval jelentkezik hétközben a szurkolók számára az olaszországi Serie A. Arra már nem emlékszem, hogy az eredetileg kiírt időpontban milyen oddsokkal jöttek ki az irodák, de most több olyan szorzót is találtam a különböző opciók között, melyre érdemes lecsapni. Érdemes, ha letisztázom magamban, hogy tulajdonképpen mit is várok a mérkőzéstől. Én személy szerint többgólos vendéggyőzelmet, melyet az írás végére egy light-os, nagy biztonsággal játékba küldhető tippé formálok.

Nincs mit szépíteni, december közepétől óriási gödörbe került Luca Gotti csapata, az Udinese Calcio. Az addig erős középcsapatnak számító fekete-fehérek "belenéztek" egy olyan negatív szériába, hogy mostanra kiesőjelöltek lettek. Legutóbbi hét találkozójukon mindössze három döntetlent sikerült produkálniuk, pedig az ellenfeleik között több közvetlen riválisuk is volt. Az biztos, hogy azt a nagymértékű sérüléshullámot nehéz eredményesen átvészelni, mint ami az udinei alakulatot sújtja, de titkon azért gondolom Ők is jobb szereplésben reménykedtek. Hazai pályán minden előttük álló csapattól vereséget szenvedtek úgy, hogy a Róma (0:1) kivételével mindenki duplázni tudott náluk. Ez egy Milan, vagy Napoli esetében még akár elfogadhatónak is tűnhet, de egy Benevento, vagy Spezia esetében már több mint kínos. Mivel mostani ellenfelük a liga második legeredményesebb támadósorával rendelkezik, ezért úgy gondolom a bergamoi alakulat is beköszön párszor nekik.

A bajnokság feléhez közeledve masszívan tartja magát az élmezőnyben a jelenlegi 6. helyezett Atalanta, de egy esetleges mostani siker kapcsán máris a dobogó 3. fokára ugorhatnának. Ritka profi módon átvészelték a Gian Piero Gasperini és Papu Gómez között fennálló nézetkülönbséget, sőt kis túlzással még rendesen hasznot húztak a vitából. Mondom mindezt úgy, hogy hétvégén pályaválasztóként csak 0:0-ás döntetlent játszottak az egyre jobb teljesítményt nyújtó Genoa ellen. A kék-feketéknél senki nem dőlt a kardjába az eredmény miatt, jobb híján elfogadták, hogy ilyen is van. Most viszont itt a lehetőség a javításra és mesterük sajtótájékoztatóját olvasva nagyon komolyan veszik ezt a találkozót is. A szokásos tiszteletkörök után Gasperini kihangsúlyozta, hogy jó formában vannak, a csapategység is helyreállt és mindent megtesznek a győzelemért. Ha továbbgondolom a történetet és látom hogy a hétvégén a Milan ellen meccselnek, akkor még azt is hozzátenném, hogy megpróbálják minél hamarabb lezárni ezt a mostani találkozót. Zapata, Ilicic, Muriel vagy éppen Gosens formáját elnézve ez simán benne lehet ebben a találkozóban.

A tipp alapját a vendégcsapat hétvégi nullázása szolgáltatta. Pontosan az Atalanta az a csapat, aki ritkán eredménytelen két egymást követő mérkőzésen. Viszont a Bologna-nál tett látogatásuk óvatosságra int, ezért inkább ennél az opciónál maradok a sima vendéggyőzelem helyett.

Udinese - Atalanta: Atalanta által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp