8-15, 10-22 és 9-14

Ezek az algír első félidők eredményei algír szempontból, nem valami csodásak. Marokkó ellen rajtolt az észak-afrikai együttes, és 7 góllal égett félidőre, aztán persze magához tért, de katasztrófa volt a kezdés. Aztán Izland ment át az algír csapaton, mint az úthenger 12 góllal ment a félidőre, formalitás volt a 2. játékrész. Majd a nem annyira jó formában lévő portugálok is elkenték az algírek száját az első 30 percben, igaz, ott 'csak' 5 volt közte, ami az első két meccs után igazi pozitív eredmény volt.

Na, ezek után kit lepne meg, ha a világelit klasszis játékosai mondjuk 7+ gólt tennének közé. Engem biztos nem. A franciák eleve arról híresek, hogy meccsről-meccsre jobbak. A csoportdöntőt Norvégia ellen rögtön megnyerték Abalóék, aztán hozták a kötelezőt Ausztria ellen, majd egy nyögvenyelős találkozón Svájcot is legyűrték, szerintem idén az volt náluk a 'lyukas meccs'.

Bevallom férfiasan, Algériából villanásokat, perceket láttam, amikor odaklikkeltem, de a számok önmagukért beszélnek. Nincs formában ez a csapat, védekezése főleg nincs. Átlagban 8 góllal bukta az első félidőket itt Egyiptomban Algéria, és ha úgy nézzük, Franciaország az átlagtól jobb csapat. Ezt Mahéék szerintem félidőre el akarják dönteni, és el is fogják. Ráadásul a francia kapusok elég formának örvendenek, Norvégia ellen a nyitómeccsen 24 gólon tartották a gólcunamiról híres skandinávokat. Simán el tudok képzelni, 7-8, akár 10 perces gölcsöndet is Algéria részéről, a gallok meg villámgyorsan képesek 3-4 gót szerezni. Nem tűnik kevésnek a 7 gól, de ha Izland képes volt 12-őt közé pakolni, akkor soknak sem.

Franciaország - Algéria: Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp