WOW! Nagyjából finoman fogalmazva ez volt a reakcióm, amikor megláttam ezt a bika szorzót erre a line-re.

Ugye az ember amihez nagyjából konyít, már van előzetes elképzelése, hová lőhetik a line-t a bukik, és erre milyen odds jár. Nos, bevallom, nálam 1.85-ért a 28,5-ös vagy 29,5-ös line volt belőve, talán inkább az előbbi.

Japántól minden első félidőt láttam, és abból a háromból kettő és fél űrkézi volt. Ugye a horvátok ellen remiztek, de a félidőre eljutottak 17 lőtt gólig, igaz, 14-et kaptak is. Aztán jött a Katar elleni meccs, ahol félidőben 16-15-re vezettek Doi-ék. Sokat lőttek, sokat is kaptak, igazi kamikaze style, a japán uptempo. Ott a meccset végül bukták, tegyük hozzá, hogy a sporik inkább Qatarral voltak, ha egy-két kétes ítéletnél más döntés születik, Japán nyer.

Aztán jött az Angola elleni találkozó, ahol az első 15-17 perc, konkrétan nem emlékszem, szintén adok-kapok kézit hozott. sokáig úgy tűnt, 35-36 gól is lazán összejön, de egy negyed óra után Angolából elfogyott a szufla. Tény, hogy ott már egyik Angola legjobbja kidőlt, amit az afrikai csapat negyed óráig bírt, de után az első fi utolsó 15 percében talán mindössze egy gólig jutott, így a félidő over elment. De ott sem Japán csapatán múlott, Doiék pötyögtettek szépen.

Mi tetszik Japán játékában? Minden. Minden megvan bennük, gyorsak, ügyesek labdabiztosak, és manapság már fizikálisan is jók, persze vannak kg-okban, és cm-ekben hátrányok, de talán a Katar elleni mecsen is volt jelenet, amikor a japán beálló úgy forgatta be a nála kb. 20 kilóval nehezebb védőjét, hogy nem hittem a szememnek. Nagyon bátran vállalkoznak, nem szegi kedvüket, ha hibáznak.

Az ázsiai csapat egyértelműen az Olimpiára készül fel, itt különös elvárás nincs a csapattal szemben. Van még pár meccsük komoly ellenfelek ellen, és azt már most látni, hogy ha ez a japán majd otthon nem csak 45 percig bír koncentrálni, netán a végjátékban megkap egy-két 'hazai pályás' ítéletet, akkor a legjobbak ellen is nyerhet majd meccset.

Szerintem Argentína sem úgy jött ide, hogy vb-t nyernek, ők is tudnak játszani egy jót egy játékos csapat ellen. A gauchók eddig nem toltak brutál overes félidőket, nem is annyira rohanós kézi az övék, de az ellenfelek sem voltak feltétlenül ideálisak az overhez. Japán feltétlenül az, és szerintem az argentinoknak sem ellenükra az adok-kapok. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy 26 gól ne csorogjon össze.

Japán - Argentína: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp