A középdöntős csoporttal folytatódik a kézilabda-világbajnokság, az átlós csoport harmadik helyezettjével, a brazilokkal játsszuk az első mérkőzést.

Nem most volt, hogy a csoportkört hibátlan mérleggel zárva jutunk tovább egy világeseményen, de most ez van, és úgy tűnik, hogy a negyeddöntő sem lenne egy ördögtől való dolog, két easy winnek tűnik a brazilok és a lengyelek elleni meccs, aztán valszeg a spanyolokkal kell lemeccselni az első helyet,és azután jöhet valaki a francia-norvég duóból a top 4-ért. Nehezen lendültünk bele, a Zöld-foki szigetek, és Uruguay ellen is voltak bosszantó hibák, rengeteg elszórt labda, viszont a németek ellen megmutattuk, hogy lehet keresnivalónk az elitben. Végjátékot nyertünk, az átlövőink óriásit mentek, Máthé Dominik 8 gólt rámolt, és Bánhidire sem volt ellenszer, a páros kapcsolatok jól működtek, és ha Bánhidit megtaláljuk, akkor az vagy gól, vagy hetes. Viszont nem szabad félvállról venni, interjúk szerint ugyanolyan elánnal készülnek, mint a németek ellen, nagyon kell a két pont, és arcoskodás nélkül is, jobb csapat a miénk.

Brazília az egyetlen olyan válogatott a középdöntőben, amely még nem nyert meccset a tornán, (meg a pályán Uruguay sem) két remi mellé nagyon kikaptak a lengyelektől a záró fordulóban, igazi összeomlás volt Moraeséktől. Ezt a 29 gólt mindenkitől megkapták a tornán, a tunézok és a lengyelek 30+ dobtak, a brazil kapusok nem nagyon kapták el a fonalat, 30% alatt voltak végig mind a két meccsen.

Nagyon fontos meccs, nagyon szükség van a 2 pontra, a németek elleni parádés győzelem után lendületből ütni kell a brazilokat, nem hiszem, hogy nagyon megállunk majd, és így a 29 dobott gólt is hozni kell, de inkább 30 fölé várom a mieinket.

Magyarország - Brazília: Magyarország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp