A hazaiak győzelmére tippelek ennél a Besiktas JK - Göztepe SK török élvonalbeli mérkőzésnél. Szerintem ennyi bizalmat most érdemes lehet megelőlegeznem a 41 ponttal listavezető isztambuli együttesnek. Elvileg fontos lenne győznie a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán elterülő város egyik emblematikus focicsapatának, mely alakulat viszonylag hosszú hajrába kezdett 16. focibajnoki címének megszerzéséért, ám egyáltalán nem dőlhet hátra nyugodtan, hiszen a városi riválisai lesben állnak és csak az előzésre megfelelő pillanatra várnak. Az éllovas Besiktas JK mögött mindössze 2 ponttal van lemaradva a 2. helyezett Fenerbahce (39 pont) és csak 5 pont hátrányban van a 3. helyezett Galatasaray (36 pont).

Szinte biztosra vehető, hogy hosszú, szoros csata és kiélezett küzdelem várható Törökországban a bajnoki cím megszerzésért. Ilyen helyzetben egyik isztambuli csapat sem engedheti meg magának - tehát ezen esetben a Besiktas JK sem -, hogy könnyelműen "álljon hozzá" az elvileg simábbnak tűnő találkozókhoz és ott veszítsenek pontot és/vagy pontokat, ahol előzetesen még csak nem is gondolnak ilyesmire. És, persze, az is látszik tisztán, hogy csakis egyszer volt Budán kutyavásár, s a 2019/2020-es szezonban a főszurkoló török diktátor Recep Tayyip Erdogan teljes elnöki hátterével rendelkező és ennek köszönhetően bajnoki címet nyert Istanbul Basaksehir, idén már semmilyen komolyan vehető dologra nem képes. Jelenleg mindössze csak 14. helyezett Istanbul Basaksehir és sokkal közelebb áll az élvonalból való kieséshez, mint a Süper Lig dobogójához.

Ennél a Besiktas - Göztepe meccsnél a házigazda Besiktas JK nem csak kiváló formában van jelenleg, és nem csak sokkalta több minőségibb focistája van, mint az ellenfelének, de még az is van az isztambuli csapatnál, hogy ebben a bajnokságban jóformán bevehetetlen erőd a stadionja. Szerintem minden téren annyira nagyon jelentősek a két együttes közötti különbségek, még a döntetlenre is csak nullához nagyon közelítő esélye lehet a vendégcsapatnak.

Tipp: győz a Besiktas JK.

Beşiktaş A.Ş. - Göztepe A.Ş.: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp