Ebben a középdöntős csoportban lesz a legnagyobb matek, a francia-norvég-portugál trióból még bárki továbbjuthat, és bárki ki is eshet, de ez lesz a kora esti meccs, szóval a norvégok odavernek még egyet Izlandnak, mielőtt kiderül, hogy továbbjutnak-e.

Annyi a képlet, hogy Norvégia akkor jut tovább, ha megverik Izlandot, és a franciák is nyernek, vagy a portugálok nyernek legalább 7 góllal, vagy a franciák nyernek és akkor teljesen mindegy ez a meccs, de nem ez a reális, (mármint a norvég vereség) szóval egy soványka portugál win hazaküldené Sagosenéket, ami azért fájó lenne, hogy 5/4-es mutatóval kiesnének. Pont a legelső meccsen kaptak ki a franciáktól, onnantól kezdve viszont ütöttek mindenkit, a portugálokat épphogy egy góllal, a töltelékebb csapatokat meg azért eléggé, Ausztria 38-at, Algéria 36-ot, Svájc pedig 31-et kapott. Szemre is tetszetős, amit a norvégok művelnek, nagyon gyorsan hozzák fel a labdát, gyorsan járatják, és szétbombázzák a kaput minden irányból. A norvégok sok játékost adnak a Bundesliganak, ott is kegyetlen a tempó, Sagosen Reinkind és Johannessen kintről tarthatatlan, szélről pedig hagyományosan jók a szélső a skandiknál, most épp Jondal és Bjornsen.

Izland csak az afrikai csapatokat tudta megverni, kikaptak a portugáloktól, a franciáktól, és nagy meglepetésre Svájctól is, és hát borítékolva van a norvégok elleni zakó is. Már régen nem az a 2010-es csapat, amely bronzérmet nyert az EB-n, vagy ezüstot az Olimpián, mégis szeretik a bukik sötét lóként aposztrofálni a csapatot, pedig igencsak középszerűek. Az utóbbi meccseken Elisson volt, aki szállította a gólokat, de hiába, ha a védekezés az gyengusz volt.

A norvégokra amúgy is jellemző, hogy komolyan veszik a már nem éremért zajló meccseket is, nem még, ha reális esélyük van a továbbjutásra, valamiért erődemonstrációt érzek, minimum 32 gólt várok Sagosenéktől.

Izland - Norvégia: Norvégia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp