A negyedik középdöntős csoportban is még négyen pályáznak a továbbjutó helyekre, de ott a legegyszerűbb a képlet, amelyik válogatott nyer, az továbbjut.

És nálam ez inkább Egyiptom lesz, az elmúlt öt meccsen látottak alapján. Viszont a szlovénoktól nem láttunk még igazán jó meccset, szóval 27 gól szerintem kelleni fog a győzelemhez, vagy a remihez, mert az egyiptomiaknak az is jó még. Parrondo remek csapatot rakott össze erre a hazai világbajnokságra, a svédeken kívül mindenkit ütöttek (+4 gólos előnyt hagytak veszni), és tették ezt nagyon stabil, és látványos játékkal. Yahia és Eldeera a gerince a csapatnak, a szélső gólokért és a hetesekért pedig Sanad a felelős. Még rá is pihenhettek a szlovénok elleni meccsre, olyan simán verték a fehéroroszokat, hogy Parrondo mester mindenkinek adott játéklehetőséget, Yahia például csak 18 percet játszott, és a kulcsjátékosok közül senki sem töltött egy félidőnél többet a pályán. Jó kis agresszív, támadó csapat, ezt a 27-es határt egyébként csak a svédeknek nem lőtték meg.

Szlovéniától egy kicsivel többet vártunk/vártam, Vranjes kezei alatt igazi minőségi játékosok játszanak, Bombac, Zarabec, Blagotinsek, Janc, mind-mind kivételes játékosok, de valahogy ezen a világbajnokságon nem állt össze egy bárkivel pariban lévő csapattá. Vereség az oroszoktól, és szenvedés a fehéroroszok ellen is, Egyiptom ellen sem lesz könnyű dolguk. Talán a kapuban, és védekezésben a leggyengébbek, Dél-Korea 29-et dobott egy őrült meccsen, de a még továbbjutásban reménykedők közül is mind megdobta ezt a határt, a svédek 28-at lőttek, az oroszok pedig 31 alkalommal mattolták a kapusokat.

Óriási esély előtt állnak az egyiptomiak, olyan tűzzel játszanak, hogy simán behúhatják a szlovénok skalpját is, amihez minimál 27 gól szerintem kelleni fog, plusz aztán a sporik is tesznek majd egy-két szívességet a házigazdáknak, ugye ne felejtsük el, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke Dr. Hassan Mustafa, Egyiptomból.

Szlovénia - Egyiptom: Egyiptom által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp