A férfi kézilabda világbajnokság 2. csoportköre zárul le a hétfői napon, ahol vannak még téttel bíró meccsek, és vannak olyanok, mint a lengyel-német, amely csak a helyezésekről dönt, a továbbjutást nem befolyásolja.

Az iksz Németországnak jó (meg annak, aki fogad rá). A lengyelek a csoportban felugranak a 3. helyre, ehhez nekik ma nyerni kell. Hogy sikerül-e, arra nem fogadnék, de arra igen, hogy szoros lesz a vége. Én egy eléggé biztonságinak tűnő 5,5-ös line-t választottam, magyarul arra fogadok, hogy a lengyel csapat ha ki is kap, maximum 5 góllal teszi.

Mi magyarok, azaz a magyar válogatott, mindkét együttessel találkozott, és legyőzte. Németország ellen szoros volt a vége, a lengyelek viszont sokat hibáztak, Sicko góljai tartották úgy-ahogy életben a lengyel barátainkat. Ott rengeteg hibával játszottak, szélekről piszok sokat rontottak, az nem a lengyelek napja volt, ezzel a nagy magas magyar fallal nem tudtak mit kezdeni.

Viszont a végeredményt azért korrekt volt, a négy-gólos zakó nem arcpirító. Egyébként a tornán a lengyel védekezés nem rossz, 30-ig csak mi jutottunk ellenük, 30 fölé senki. A spanyolok ellen is 27-tel megúszták, meg egyébként is, szerintem ez a 'B' csapat is fel lesz forgatva a németeknél, aki kinn van, és kevesebbet játszott, most ezen a különösebb téttel nem bíró meccsen biztos többet lesz a pályán. Különösebben rohanni sem fognak a csapatok, hisz nincs miért. Rengeteg játékperc van a lábakban, sérülést sem kéne már kockáztatni. Így egy nagyon-nagyon maximum 30 gólnál többet a lengyelek nem kapnak. Még a mi űrkézink is 30 gólra volt csak jó ellenük, mert azért termetre megvannak, nem könnyű ellenük játszani, és azért kreativitásban ez a német csapat nincs ott, ahol mondjuk a magyar.

A 25 lőtt lengyel gól meg simán benne van a pakliban, ellenünk is jött 26, pedig iszonyat sok labdát szórtak el, kaptak üres kapus gólokat, szóval nem voltak annyira acélosak, de a 26 dobott gól azért ott is összejött. Eddigi meccseiken a 26 lőtt gól mindig megvolt, 30-nál többet egyszer sem kaptak. Ezek a számok jellemzik ezt az együttest. Nem is túl jó, nem is túl rossz. Két full egyforma csapat ez, és mivel nagy pofonnal aligha szeretnének búcsúzni a lengyelek, becsületből tuti összehoznak még egy korrekt meccset, ahol ha nem szórják el a labdákat az elején (mint ellenünk), és elkapják a fonalat, szerintem akár nyerhetnek is. De akárki nyer itt (ha nyer), 5 gólon belül marad a vesztes fél.

Lengyelország - Németország: Hendikep - Hendikep tipp