Majdhogynem tét nélküli mérkőzésen találkozunk a spanyolokkal a középdöntő csoportunk záró körében... Sokat adtunk volna a VB előtt, ha valaki azt mondja, azért lesz tét nélküli itt ez a meccs, mert már továbbjutottunk... Hát a fiúk megdolgoztak ezért, és már a 8 között vannak fixen.

A tippem alapjáraton sem lenne a valóságtól elrugaszkodott, ha épp vérre menő csatát várhatnánk... vannak itt azonban egyéb tényezők, amiket szerintem érdemes figyelembe venni. Az egyik legfontosabb talán az, hogy a kulcsembereinket kéne valamikor pihentetni... Mert bizony a brazilok és a lengyelek ellen is rengeteget játszottak... Lékai például 59 perc 35 másodpercet volt pályán a lengyelek ellen... azért őt szerintem pár percre le lehetett volna hozni mondjuk +6-nál... nem is értettem ezt, na mindegy... Mikler és Bánhidi és hasonlóan sokat tölt meccsről meccsre a pályán, de Máthé Dominik sem a legfrissebb... Szóval van pár alapember, akiknek elég jól jönne, ha pihenhetnének... Na most erre ez az utolsó alkalom, utána jön az egyenes kieséses szakasz, ahol vagy a franciákat vagy a norvégokat kapjuk... És itt jön képbe a következő körülmény, amit figyelembe kell vennünk. Úgy gondolom az, hogy francia vagy norvég, na az nagyjából mindegy, két klasszis csapat, mindkettőt óriási bravúr lenne legyőzni... de miért is ne számolnánk ezzel a lehetőséggel!? Csak úgy szabad nekimenni az ilyen meccseknek... Szóval számoljunk azzal is, ha már esetleg csodát teszünk. Akkor bizony érdemes megnézni azt is, hogy utána kiket kaphatunk..

Nos, ha csoportelsők vagyunk, akkor jönnek a norvégok, majd aki itt továbbmegy, az a Dánia - Egyiptom győztesét kapja.

Ellenben, ha második helyen végzünk, akkor jönnek a franciák, és ott pedig a Svédország - Katar/Horvátország/Argentína (ugye ez majd ma dől el, hogy ki lesz a második a dánok mögött) győztese jöhet az elődöntőben.

Bizony ez nagyon nem mindegy, hogy melyik ágra kerül itt a csapat... mert az, hogy francia vagy norvég, bizony az mindegy, de ha esetleg bravúrt tudunk hozni, akkor az már nem mindegy, melyik ágon tesszük azt...

Úgy gondolom, hogy két legyet üthetünk egy csapásra, ha ma pihentetünk, és Hanusz Egonéknak adunk több teret... egyrészt friss alapemberekkel várhatjuk a negyeddöntőt, másrészt ha kicsit "tartalékosan" állunk ki és "neadjisten" kikapunk a spanyoloktól, akkor a kellemesebb ágra kerülünk... Én azt gondolom, vagyunk ennyire rafkósak, hogy ezt így csináljuk.

Ami kicsit elbizonytalanít, hogy ezekkel a tényekkel a spanyolok is tisztában vannak... Ugyanakkor a spanyolok legutóbb az uruk ellen játszottak, ahol jó sokan pihentek az alapemberek közül... nem gondolom, hogy két egymást követő meccsen is megtennék ezt, mert azért a másik véglet sem jó, ha nincsenek játékban a kulcsemberek... Szóval engem meglepne, ha megint a "fakó" játszana a spanyoloknál. Remélem ők nem matekoznak, és átrobognak a mi cseresorunkon...

Spanyolország - Magyarország: Hendikep - Hendikep tipp