Az idei szezonban már harmadszorra feszül egymásnak a Minnesota és a Los Angeles, pedig még alig indult el az idény.

Az idei szezont a Kings ellen kezdte a Minnesota, és mindkét meccsen nyerni tudott, igaz, csak hosszabbításban. Akkor Talbot állt a kapuban mindkétszer Wild részről. Hajnalban hazai pályán véleményem szerint Kahkonen fogja védeni a Wild kapuját, mivel Stalock sérült, és a finn közel azonos teljesítményt tud nyújtani, mint Talbot. A pontok tekintetében az orosz Kaprizov a Wild legjobbja, de ennyi meccs után még ez nem mérvadó. Parize is összekapta magát végre, és a legutóbbi meccsén a Wild-nak már sokkal jobb formát nyújtott, mint a szezon első meccsén. Zuccarello még nem tudott jégre lépni idén, és ez sajna ma is így marad, de Eriksson már 5 pontot termelt, és bomba formában van a svéd.

Ami a Kings csapatát illeti. Anze Kopitar 6 meccsen 10 pontot termelt eddig, ami már régen fordult elő a szlovén klasszissal. Brown 4 pontot tudott összehozni, de ha ezt tudja tartani, nekünk már az is bőven jó lenne. Kempe ott tért vissza, ahol tavaly abbahagyta, ő pontot kapált össze eddig, a védelemből pedig ki más emelkedne ki, mint Daughty a maga 4 pontjával. Viszont kapuban továbbra is gyenge a Kings. Quick máj tavaly is botladozott nem is kicsit, ami úgy néz ki, erre a szezonra is átjött. Most sem éri el a 90%-os hatékonyságot, pedig még alig volt meccs. Petersen eddig két találkozón védett, de még Quick mutatóit sem tudja.

Nem állítom biztosan, hogy a Wild behúzza ezt a meccset. Azért elől nem rosszak Kopitarék, de a védelem és kapu messze hagy kívánni valót maga után, Daughtyék meg nem lehetnek fent örökké. Nincs kizárva, hogy nyer a Kings, akár egy X is benne van megint, de a Wild 3 lőtt gólja rendes játékidőn belül nagyon benne van. Szoros meccset várok, elsősorban domináns támadójátékkal, minimum 3 Wild góllal.

Minnesota Wild - Los Angeles Kings: Összes gól: Minnesota Wild - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp