Nem mondhatnám, hogy gyakran "megyek rá" az underre, ám ennél az AEK Athén - PAS Giannina görög élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél mégis ezt fogom tenni. Arra tippelek, hogy nem lesz 4 gól ezen a találkozón. Az esetek nagyon jelentős részében nem a szerzett gólokról nevezetes a görög focibajnokság, amelyik nálam a tutira underesek tartozik. Ám, persze, simán előfordulhat majd, hogy éppen ez a mérkőzés lesz az egyik kivétel az under alól, s úgy meg fogom "szívni" ezt a választásomat, hogy csak na. De ha majd tényleg ez lesz, akkor is csak annyi fog történni, hogy megjegyzem majd magamnak, hogy éppen a kivételt erősítő szabályok egyikét pecáltam ki magamnak, majd pedig a bukta elkönyvelése után megyek majd tovább az utamon. Ám, természetesen, azt várom, hogy ne legyen bukta, hanem nyerő legyen a tippem.

A 37 ponttal 3. helyezett házigazda AEK Athén jó passzban van mostanában, ezen fővárosi gárda könnyed győzelmét is várom, ám várhatóan nem fog 1-2-3 gólnál többet szerezni. Ha igen, akkor az számomra egyben pech is lesz. Bár ebben a bajnoki idényben az jellemző az athéni csapatra, hogy általában csak 1, néha 2 gólt szerez. Már, persze, amikor méltóztatik gólt szerezni.

A 15 ponttal 11. helyezett vendég PAS Giannina esetében, bevallom, hogy eddig Ioannina település nevének hallatán sem elsőre, sem másodjára, sem pedig sokadjára nem a focicsapat "ugrik be", hanem Ali Tepeleni janinai pasa, Janina Oroszlánja, a szerb- és törökellenes albán nemzeti mozgalom nagy alakja. Akit Jókai Mór is említ "A janicsárok végnapjai" című regényében, s akiről még Alexandre Dumas "Monte Cristo grófja" című regényében sem feledkeznek meg. A PAS Giannina nevű focicsapat nemsokára alighanem az alsóházi rájátszásban fog majd szerepelni, ahol az lesz a fő feladata, hogy elkerülje a görög focibajnokság élvonalából való kiesést. Vélhetően és várhatóan ez sikerülni is fog, hiszen a PAS Giannina - szerintem - nem kiesési szintű alakulat, hanem annál azért egy picivel jobb csapat, amolyan az alsóház középmezőnyéhez tartozó együttes. Ebben a szezonban gyakran nem nyer a PAS Giannina és az jellemzi leginkább, hogy amikor nem döntetlenezik, akkor jobbára csak 1-2 gólos vereséget szokik szenvedni. Várhatóan ez ezúttal sem lesz másként, s ezért is tűnik most jónak nekem a 4 gólnál kevesebb tipp. Amolyan 1-0, 2-0 lesz az eredmény, maximum 2-1.

Tipp: 3.5 gól alatt ázsiai hendikep.

AEK Athens - PAS Giannina: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp