Ez a történet valahogy nem áll össze nekem a szerdai játéknapon. A középcsapatnak számító hazaiak szorzója már az 1,90-et verdesi a sereghajtó ellen hazai pályán (hiába nézők nélkül..) ami számomra kihagyhatatlan ajánlat.

A Zürich már messze van a 2008-2010 körüli teljesítményétől amikor is a Basel egyik legnagyobb riválisai voltak, bajnoki címet is tudtak ünnepelni. Ezt követően megjárták a másodosztályt is, a legutóbbi két évben pedig a 7.helyen végeztek, igaz tavaly tükörsimán meglehetett volna akár a 4. Európa liga selejtezőt érő hely is de a véghajrát nagyon elszúrták az utolsó öt fordulóban szerzett egyetlen ponttal. Az előrejelzések idén is a középmezőnybe várják őket aminek eddig megfelelően teljesítenek és a bajnokság szorossága végett csupán egy pontra vannak az ezüstérmes pozíciótól. A téli szünet utáni első fordulóban idegenben tudtak könnyed 1:4-es sikert aratni a Basel otthonában ami kellő önbizalmat adhat a csapatnak a folytatásra. Négy nappal Stockerék legyőzése után pedig eljött az utolsó, tavaly feljutott Vaduz elleni mérkőzés ahol 1,50 körül húznám meg maximum a hazai szorzót.

A Vaduz ugyanis jelenleg teljesen súlytalan az első osztályban. 15 mérkőzésen szerzett nyolc egység elképesztően kevés és bár a Young Boys elleni 0:0 még szép eredmény is lenne kicsit árnyalja a képet hogy több mint egy félidőn keresztül emberelőnybe játszva sem sikerült nyerniük, sőt az ellenfél kapujáig sem nagyon jutottak el. Ők már két fordulón vannak túl a szünet után, de a másik St.Gallen elleni ütközetet még inkább gyorsan elfelednék hiszen tükörsimán kaptak ki úgy 2:0-ra hogy alig 35%ban birtokolták a bogyót és 20:2-re elbukták a lövési statisztikát is ami mindent elmond a játék képéről. Kisebb csodának kellene történnie hogy ne pottyanjanak ki, az ennek elkerüléséhez szükséges pontokat viszont szerintem nem ma fogják elkezdeni gyűjtögetni...

Bár sokat nem számíthat de egy nappal kevesebbet is pihenhettek a vendégek, illetve az egymás elleni meccseiken még soha sem tudott győzni a Vaduz (tétmeccs) pedig ezt már 13 alkalommal megpróbálhatták 2008 óta. (9-4-0 42:14).

Óvatosabb leszek egy DNB-vel, annak ellenére hogy úgy gondolom nagy ziccert hagyok ki a hazai 1,80 feletti odds mellőzésével.

Tipp: 3-1

FC Zürich - Vaduz: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp