Ez egy majdnem 10/10-es tipp, egyedül az zavarhat be, hogy a házigazdákkal játszanak a regnáló világbajnok dánok, és így a szlovénok elleni meccs után benne van a pakliban, hogy valami permetezőszert belekevernek Mikkel Hansenék ételébe, ha nem akkor szépen helyre tehetik Egyiptomot.

A dánok a 2019-es világbajnokságot 100%-os mérleggel húzták be, és jelenleg is az a helyzet, hogy ismét perfekt módon tehetik ezt meg. Mikkel Hansennek elvileg gyomorproblémái voltak, de elviekben már ott lesz a keretben, ám nélküle is láthattuk, hogy milyen gólerősek, a horvátok 38-at kaptak a kevesebbet játszó játékosoktól, szóval itt a perememberek is keményen tolják (nem úgy mint nálunk). Harmincegy gól alatt még nem dobtak Egyiptomban, minden irányból veszélyesek, szélen kis Landin és Lasse Svan az első körben, de szinte bárki, aki kerettag, jó teljsesítményt hoz. Kintről is hagyományosan jók a lövőik, Hansen, Mensah Larsen, vagy Nielsen garancia a bombagólokra. Nagyon gyors kézit játszanak, sok lerohanás gólt lőnek, jól találják meg a beállót, szóval komplett csapat ez.

Az egyiptomiak szép kis eredménysort mutatnak fel, de ha megnézzük a két komolyabb kézit toló nemzet ellen mit játszott, akkor azért más a kép. A svédek elen 5 gólt herdáltak el, és kaptak ki, míg a szlovénok ellen 5 gólról jöttek fel, és lett döntetlen, szvsz csak az európai középcsapatokat, és Chilét verték. A válogatott nagyrésze Egyiptomban játszik, ilyen tempóhoz majd, mint amit a dánok diktálnak, ritkán vannak szokva, egyedül Yahia, aki ismeri ezt a ritmust Veszprémből.

A dánok nem állnak meg az biztos, egy komolyabb előny után is gyors lerohanás gólokat szereznek, és támadnak 60:00-ig, a második sor is nagyot megy, ezt a 28 gólt lazán hozni kell, egy újabb erődemonstráción sem lepődnék meg.

Dánia - Egyiptom: Dánia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp