A hazaiak győzelmére tippelek ezen a Fenerbahce - Caykur Rizespor török élvonalbeli bajnoki találkozón. Elsősorban azért tippelek a házigazda isztambuli csapat sikerére, mert várhatóan ez lesz a török sztár Mesut Özil bemutatkozó mérkőzése az új csapatában, s azt vélem, hogy győzedelmesen akar bemutatkozni a focista. Minden bizonnyal az is lényegesen számítani fog, főleg lelkiekben, hogy a török ősökkel rendelkező német világbajnok labdarúgónak egy sikertelen időszakot követően éppen a gyermekkora óta kedvenc csapatához sikerült igazolnia. Persze, tudom én nagyon jól, hogy manapság "divat" a focisták körében, hogy bárhova új focicsapathoz igazolnak, akkor az tartozik az első dolgaik közé, hogy azt nyilatkozzák, hogy már régóta annak a csapatnak szurkolnak, ahova igazoltak. Ám ezúttal, Mesut Özil esetében ez nem igaz, hiszen a német-török Mesut Özil tényleg gyermekkora óta a török Fenerbahce szurkolója. Szóval most nem vicces ez a dolog, mint ahogyan sokan másoknál az.

A 42 ponttal 2. helyezett Fenerbahce mindössze csak 2 pontnyira van a listavezetőként 44 pontos Besiktas mögött. Szóval nem csak belátható ez a távolság, de adott esetben akár még helycsere is lehetséges és élre kerülhet a Fenerbahce. Szerintem ez a helycsere nem fog megtörténni, ugyanis az éllovas Besiktas otthon fog játszani az igencsak fáradt Trabzonspor ellen. Vagyis az a Trabzonspor ellen fog játszani a bajnokság 1. helyezett csapata, amelyik Trabzonspor e hét szerdán nyerte meg kínlódva és fáradtságos küzdelemben a török diktátor Erdogan-kedvenc Istanbul Basaksehir ellenében a Török Szuperkupát. A küzdelmes hétközi játék és a sikert követő ünneplés miatt várhatóan a Trabzonspor-focisták nem fognak túl jelentős ellenállást tanúsítani a Besiktas elleni találkozón.

Viszont a másik isztambuli rivális, a Fenerbahce mögött 39 ponttal 3. helyezett Galatasaray idegenben fog játszani, várhatóan nagyon nehéz meccse lesz és némi szerencsével jobban le lehet majd "szakítani". A következőről van szó: a 3. helyen levő Galatasaray rangadót fog játszani idegenben, a 4. helyezett Gaziantep FK otthonában. Innentől kezdve már tényleg csak a Fenerbahce dolga lesz, hogy nyerjen otthon a Caykur Rizespor ellen és még távolabb kerüljön az őt üldöző vetélytárstól.

Tipp: győz a Fenerbahce.

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp