Karácsony előtt pár nappal hatalmas meglepetésre döntetlent játszott a két csapat egymás ellen. A Willem II kulcsembere és egyben gólszerzője a ghánai támadó Wriedt volt aki azóta is nagyszerű formában játszik és nyolc fordulóban szerzett négy góljával kimagaslott a csapatból. Egy nagy probléma van hogy az előző Zwolle elleni bajnokin durvaság miatt begyűjtött piros lapnak köszönhetően ma eltiltását tölti és nem állhat a csapat rendelkezésére (ahogy hálóőrük Ruiter sem..). Ez az amúgy is halovány vendég reményeket még inkább lecsökkentette és nagyon úgy néz ki zsinórban a 10. nyeretlenül megvívott bajnoki elé néznek. Nem is gondolkoznak feltétlen rosszul ha ezt a meccset elengedik, hiszen a következő két bajnoki a másik két kiesőjelölt, az Emmen és a Den Haag ellen lesznek ahol valós győzelmi esélyekkel igazi hat pontos meccseken léphetnek pályára, amely pontok brutálisan fontosak lennének a kiesés elkerülése végett.

A mai 90 perc viszont nagyon kilátástalan, az Ajax minden bizonnyal szeretne elégtételt venni a pár héttel ezelőtti remiért és szeretnének még egy kis önbizalmat szerezni egy kiütéses győzelemmel az Alkmaar elleni rangadó előtt, ami az utóbbi időben nem jött össze nekik. Bár Ten Hag mester néhány játékosának pihenőt biztosít az előrejelzések szerint, de gond egy szál se hiszen akár visszatérhet a kezdőbe Promes, David Neres, Alvarez és Lisandro Martinez is, egyedül Klaiber jelentett továbbra is sérültet.

Az Ajax bár sorba nyeri a meccseket, adós egy igazán "Ajaxos" gólokban gazdag nagy arányú győzelemmel amire ma igen csak jó esélyük van a vendégek helyzetét tekintve. Tegyük hozzá hogy a két csapat előző mérkőzése is bár 1:1-el zárult, több mint 30 lövést eresztett meg a korábbi BL elődöntős csapat 75%-os labdabirtoklás mellett. Ma nem lesz ilyen szerencséje a Willem II-nek, fejben már szerintem a három nap múlva esedékes Emmen elleni hazai ütközeten járnak. Egy korai hazai gól csúnya végeredményt szülhet.

Ajax várható kezdő11:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Alvarez; Antony, Promes, Neres; Haller

Willem II várható kezdő 11:

Brondeel; Owusu, Holmen, Heijden, Kohn; Heerkens, Llonch; Nunnely, Saglam, Kohlert; Pavlidis

Tipp: 4-0

Ajax - Willem II: A Ajax nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp