A sereghajtót fogadja az éllovas Manchester City...

Pep csapata a finoman szólva is rapszódikus kezdést követően szépen összekapta magát, és láss csodát, máris a Premier League tabellájának élén találták magukat... Ezzel szemben a Sheffield United olyannyira sereghajtó, hogy a 18. fordulóig győzelmet sem tudtak felmutatni, addig 2 pontocskával szerénykedtek... no nem mintha a jelenlegi 8 olyan sok lenne, de legalább a katicát lekörözték...

A City a legutóbbi 6 bajnokiján 18 lőtt gól mellett egyetlen gólt kapott... Ez lőtt gólok terén hármas átlagot jelent... úgy gondolom, ez a mutató nem fog romlani a hétvégi bajnoki után sem!

A Citynek lendületben kell maradnia, ehhez megfelelő meccs ez a hétvégi, majd szerdán jöhet a Burnley idegenben... és jövőhét vasárnap pedig majd jön a Liverpool elleni rangadó. Úgy néz ki, erre a jó formára szükségük is lesz, mert Kloppék is kezdenek belejönni.

A Sheffield egészen más kávéház, noha tavaly voltak tetszetős meccseik, idén totál betli a csapat... Legutóbb ugyan épp elkapták a MU-t, de ez nem jelent megoldást, meglepődnék, ha ezzel most megindulnának felfelé... Itt most sanszos, hogy a másik manchesteri együttes otthonából pont nélkül távoznak, így pedig nem fog csökkenni a 10 pontos hátrányuk a bentmaradást jelentő helyhez képest. Csoda kéne, hogy bentmaradjanak... de nem lehetetlen. Viszont tudják ők is, hogy nem a City otthonában kell feltétlenül gyűjtögetniük a pontokat, hanem sokkal inkább kedden lesz erre reális esélyük, amikor otthon fogadják közvetlen riválisukat, a West Bromot... Ha az ő fejükkel gondolkodnék, akkor biztosan már most a keddi meccsre készülnék. De ha bele is állnak a City meccsbe, akkor 1-2 gólos különbségnél már elengedhetik, hogy kedden ne egy 90 percig a pályán "megszakadó" együttessel várják a West Brom-ot...

Úgy gondolom könnyed City sikert hozhat ez a meccs, legalább 2 gólos különbséget várok, ami itt a push-t jelenti, de ha időben jönnek a gólok, akkor a végére akár egy újabb ötöst is hinthetnek Pep-ék (akár a WestBrom ellen idegenben...).

Manchester City - Sheffield United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp