Babos - Garcia Ausztráliából...

Timink idén még veretlen, 4/4 a mérlege. Ezt a sikeres Australian Open selejtezőinek köszönheti, illetve annak, hogy itt Melbourne-ben is sikerrel vett egy akadályt. Az első körben az inkább salakos Tig ellen jutott tovább 7-6, 6-3-mal. A román játékos egyébként favorit volt Timi ellen, ami nem olyan meglepő, ha egyéni mérkőzést játszik valakivel Babos... Sajnos valahogy egyéniben jó ideje nem érzi a játékot a párosban többszörös Grand Slam győztes magyar teniszezőnő.

Ellenfele a francia Caroline Garcia, akivel eddig háromszor találkoztak, amiből Timi egyet tudott megnyerni, még 2014-ben. Garcia salakon és kemény pályán is el tudja kapni a fonalat, nem mondanám rá, hogy a kemény a kedvenc borítása, de azt sem, hogy megilletődne rajta...

Egy nem túl magas játékosról van szó, akinek így nincsenek ágyúgolyó szervái, viszont az alapvonaljátéka stabil, remek lábmunkával párosítva. Timi el-el tudja találni a szervákat, ha stabil lenne ebben is (bár sajnos semmiben nem az egyéniben), akkor ez nagy fegyvere lehetne.

Timi fogadkozik, hogy megmutatja, egyéniben is kell vele számolni, azonban én ezt egyelőre nem teszem meg, vagyis nem számolok vele komoly tényezőként... de hátha majd az AO-n megmutatja, hogy mégis kéne. Addig viszont maradjon még egy kicsit ez a hektikus játéka, legalább addig, ameddig Caroline Garcia legyőzi... egészen korrekt szorzón (1.52).

A francia is veretlen még idén, igaz ő még csak egy meccset játszott, azt itt tette, az első körben. Rodionovát győzte le 6-3, 6-4-re. Szerintem ha az első körös játékát hozza, nem okoz majd neki gondot Babos legyőzése.

Babos, Timea - Garcia, Caroline: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp