A budafoki Kulcsár Kornél találatával még alig fejeződött be az OTP Bank Liga 18. fordulója, máris nyakunkon van a 19., melyből ezúttal a forduló nyitómérkőzését, a Kisvárda Master Good - MTK Budapest rangadót választottam. Rangadó, hisz a jelenlegi harmadik helyezett fogadja az ötödik helyezettet úgy, hogy a két csapat között mindössze kettő pont a különbség. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a bukik szép magas szorzókkal jöttek ki a hazai esélyeket illetően. Én, a pillanatnyi formákat figyelembe véve azért nagyobb különbséget látok a csapatok között a Kisvárda javára, melyet egy végtelenségig lebiztosított tippel meg is próbálok meglovagolni.

A legvérmesebb Kisvárda szurkolókat is meglepte Supka Attila csapatának 2021-es rajtja. Egy nyögvenyelős, Mezőkövesd elleni hazai 0:0-át követően a piros-fehérek hazai pályán először legyőzték a második helyezett MOL Fehérvár csapatát, majd a regnáló bajnok, a jelenlegi listavezető Ferencvárostól raboltak pontot a Groupama Arénából. Egy ezer sebből vérző, eltiltottakkal, sérültekkel teletűzdelt csapattól nem kis teljesítmény ez. Ráadásul Supka Attila ez utóbbi mérkőzésen kimondva, kimondatlanul rotálta is csapatát, pontosan az MTK elleni mérkőzés fontosságának a jegyében. A sárga lapos eltiltottak (Lucas és Hej Viktor) mellett olyan standard kezdőjátékosokat padoztatott, mint Viana, Szimovics vagy éppen Sassa. A felsoroltak mind alapemberei a csapatnak és bizton ki merem jelenteni, hogy az MTK ellen be is veti Őket a Mester. A védelemből egyedül, a magyarországi pályafutását biztatóan kezdő Matheus Leoni játéka kérdéses, valamint arra is számíthatunk, hogy az albán válogatott Herdi Prenga érkezésével végre kikerül kényszerpozíciójából az egyébként támadó középpályás Ötvös Bence. Ha ezek az általam felvázolt változások csak 90 %-ban realizálódnak, már akkor is egy támadóbb szellemű Kisvárdára számíthatunk a pályán. Ész nélküli attakra azért senki se számítson, de a sok rövid passzra épülő, az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználó játéka a kisvárdaiaknak ismét előtérbe kerülhet.

Nem bírta ki a nem létező nyomást legutóbbi bajnokiján Michael Boris csapata az MTK, így egy 95. percben kapott góllal vereséget szenvedtek a PAFC ellen hazai pályán. Ha ehhez hozzávesszük, hogy csak egy 2:2-es döntetlennel nyitották 2021-et a kék-fehérek a kiesőjelölt Budafok otthonában, akkor megállapíthatjuk, hogy nincsenek nagy formában Varga Rolandék. A felsorolhatatlanul hosszú sérült listájukra újabb tagként feliratkozott Pintér Ádám és a kapusuk Mijatovic, ezért a védelemben biztosan változtatni fog Boris. Kis reménysugár lehet számukra, hogy Schön és Miovski letöltötte az eltiltását, ezért Ők újra játékra jelentkeznek. De a legszörnyűbb számomra, és tulajdonképpen erre alapoztam a tippem is, ennek a mostani MTK-nak nem nagyon van játéka. Talán a védekezésükbe szorult egy kis tudatosság, de az elmúlt meccsek eredményei azt bizonyítják, hogy ebbe is rendre belehibáznak. Vezéregyéniség és önbizalom nélkül nehéz mérkőzés vár rájuk a Rétköz fővárosában.

A hazaiaknak kellemes emlékeik vannak az MTK-ról, mert tétmeccsen még nem szenvedtek tőlük vereséget. Szerintem nem most fog megszakadni ez a sorozat.

Kisvarda - MTK Budapest: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp