Tovább pörög a nagyüzem az angol bajnokságban, forduló forduló hátán, így most sem maradunk hétközi forduló nélkül.

Bár kiesőhely közelében van Graham Potter csapata, ez a Brighton nemhogy nem kiesőjelölt csapat, szerintem felsőházban lenne a helyük, amit a fiatal edző letesz az asztalra egy ilyen kerettel hatalmas dolog, neki a közeljövőbe simán elképzelhető, hogy egy veretesebb csapat kispadján találja magát. Egészen elképesztő xPTS (expected points) alapján 34 ponttal kellene álljanak, amivel a BL helyek környékén állhatnának, ehelyett 13 ponttal kevesebbet szereztek, és most kezdenek eltávolodni a kiesőhelyektől. Hétvégén a Tottanhem ellen nyertek hosszú idő után hazai pályán, és bár Kane személyében a csapat motora hiányzott Mourinho csapatából, amit pályára tett Potter arra Mou is csak csettinteni tudott, esélyt nem adtak a BL helyre pályázó londoniaknak, és jóval nagyobb különbségű győzelem is lehetett volna.

Liverpool kilábalni látszik a a hullámvölgyéből, erre enged következtetni a Tottanhem és a WHU elleni idegenbeli 1-3-as győzelmek, viszont ismét nehéz meccsek következnek: Brighton, City, Leicester és aztán BL nyolcaddöntő a Leipzig ellen. Nem lennék meglepve, ha ismét rotálna Klopp, hétvégén Firmino pihent, hétközben simán lehet hogy Salahra kerül a sor, Mané kisebb sérüléssel bajlódik, valószínübbnek tartom hogy a City elleni bajnoki címet befolyásoló mérkőzésre csavaroznák össze őt is, Fabinhoval egyetemben akiről már lenyilatkozták, hogy a hétközi Brighton elleni találkozóról is hiányozni fog. Ezek mellett Wijn és Thiago is az útobbi meccsek mindegyikét végignyomta, tehát lehetőséget kaphat ismét a hétvégén remekül beszálló Jones-Oxlade kettős.

Nehéz mérkőzésre számíthat Klopp, és bár reménykedek, hogy hazai győzelem lesz és tovább tapadnak az élen levő két manchesteri csapatra, de ez a 2.5ös lineal támogatott vendég győzelem szerintem nem fog veszélybe kerülni, és könnyen zöldülni tud.

Liverpool - Brighton & Hove Albion: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp