A Pick-Szeged - Cegléd találkozók nem a kiélezettségükről híresek napjainkban, de az örökmérleg is eléggé egyoldalú:

Eddig 30 NB I-es találkoztak, melynek mérlege 26 szegedi győzelem, 2 döntetlen és 2 ceglédi siker. Ezeken a meccseken 920 Pick gólt és 696 ceglédit láthattunk. Az utolsó 20 mérkőzést a Pick Szeged nyerte kiétel nélkül... A jelenlegi keretből Bodó Richárd 378, Dean Bombac 362, Mario Sostaric 375 gólt szerzett a ceglédiek ellen...

Azt hiszem ez a kis statisztika kellően érzékelteti az együttesek közötti különbséget, ha valaki kevésbé lenne képben ezzel... Igazából nem nagyon kérdés a mérkőzés kimenetele, csak a gólarány. Ezt a szorzók is elárulják.

Legutóbb 2019-ben találkoztak, akkor idegenben nyert a Szeged 37-29-re. Azóta bizony ez a Szeged nem gyengült, sőt... Játékuk pedig egyre inkább a gyors kézire emlékeztet, amit mondjuk a VB-n a spanyol válogatottól láthattunk, vagy mondjuk a norvégoktól. A fogadásunkhoz ez most jól fog jönni, ugyanis én sok szegedi gólt várok... Amivel lendületet vehetnek a kemény februári programhoz, ugyanis a hónapban 8 BL-meccset is játszik a Pastor legénység... csütörtökön rögtön a PSG érkezik majd a napfény városába. Ehhez tökéletes főpróba lehet a Cegléd elleni meccs, ahol összeszokhat a VB után a csapat. Úgy gondolom, bármilyen összeállításban is játszik majd a Pick, könnyed sikert arat, ahol könnyedén megdobhatják a 36 gólt... Nem olyan régen az Elverum ellen is összejött ez... de például Egerben is 41-ig jutottak a kékek decemberben. A Cegléd a másik nagytól 48-at kapott otthon. Ők a hónap végén az Egerrel játszanak kiesési rangadót, azt hiszem, nekik arra a meccsre kell majd igazán készülniük.

Sima Pick sikert várok egy sok gólos meccsen, ahol már a VB-ről visszatérő játékosok is hadrafoghatóak, ha a mester úgy gondolja... De szerintem úgy fogja, hiszen kell együtt játszaniuk a PSG elleni derbi előtt!

Pick Szeged - Cegléd: Pick Szeged által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp