Venus Williams 40 évesen sem érzi, hogy koros lenne ehhez a szinthez, így idén is megpróbálkozik jó néhány magasan jegyzett versennyel. Ez ugyan nem ezek közé tartozik, de az AO felvezetésére tökéletes a játékosoknak.

Nálam alapvetően sem jobb teniszező, mint Kvitova, manapság meg pláne nem az... Kvitova egyre stabilabb, egyre ritkábban küzd sérülésekkel... egyre ritkábban esik szét a játéka. Összességében nálam nagyon pozitív az, amilyen úton halad az elmúlt egy-másfél évben. Tavaly kemény pályán is voltak szép menetelései... A US Open sem volt vészes, de Dohában például döntőzött is (Sabalenka nyert ott ellene).

Ezzel szemben Venus egyre gyatrább eredményeket tud felmutatni, de ez érthető is, 40 évesen azért már kevesen próbálkoznak ezen a szinten. Főleg a női mezőnyben. Elég ha ránézünk például a tavalyi keménypályás eredményeire. 12 mérkőzésből mindössze kettőt tudott megnyerni... a többi tíz alkalommal vesztesként vonult le a pályáról.

Én úgy gondolom, az idei szezonjában sem lesz sokkal több ünnepelni való meccse az idősebbik Williams testvérnek. Pláne nem a magasan jegyzett játékosok ellen. Kvitova ha rendesen beleáll ebbe a meccsbe, de miért is ne tenné ezt, akkor könnyedén kéne hogy verje Venust. Épp ezért tartom reálisnak még ezt az 1.30-as oddsot is, amit kínálnak ezért. Bátrabbak bepróbálhatják a 2-0-át is, de én itt most beérem a sima kimenetellel.

Mint minden női tenisz tippnek, ennek is óvatosan állok neki... Nem tudhatjuk, mikor épp mi billenti ki őket. De azért nálam ez kötelező bet... ahogyan sokszor az lesz még idén Venus ellenfelére fogadni.

Williams, Venus - Kvitova, Petra: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp