Azt követően hogy tavaly óriási meglepetésre bajnoki címet tudott ünnepelni a Basaksehir, majd megtudták magukat mutatni a Bajnokok Ligájában mi több a Manchester Unitedet is legyőzték, és Guláék dolgát is megnehezítették pokolian nagyot fordult velük a világ. Ha választani kéne hamarabb fog kiesni a csapat (persze erre sincs sok sansz) mint újabb bajnoki címet nyerni. Akkora visszaesésben vannak ami nagyon ritka ezen a szinten, oké elég keményen sújtja őket egy sérüléshullám meg ugye sokáig ott volt a kettős terhelés is, de egy jó ideje (december eleje óta) már az utóbbira sem foghatják a dolgot miután csont nélkül kizúgtak a BL-ből.. 6-7 hiányzójuk ma is lesz viszont a formájuk és utóbbi időben mutatott játékuk alapján semmi esélyt nem adok nekik az új évezred legtöbb török bajnoki címét ünneplő csapata a Galatasaray ellen. Pocsék játékkal elbukták a szuperkupa döntőt a Trabzonspor ellen, simán kikaptak a Kayserisportól (2:0), legutóbb múlt héten pedig a Hatayspor vágott nekik idegenben egy laza ötöst (1-5) ami akkora ütés volt amiből igazán nehéz lesz talpra állni. Rosszabbkor nem is jöhetne egy a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó Galatasaray elleni ütközet.

Most hogy indul ez a híres Konferencia Liga nevezetű valami ha jól látom Európa Liga helyet nem is kaphatnak a török csapatok a bajnokságban elért eredményeik után. Az első kettő megy a Bajnokok Ligájába, a 3.-4. pedig bohóckodhat a KL-be. Így jelentősen felértékelődött a bajnoki cím, avagy az első két hely megszerzésének értéke, amire természetesen a Galata minden évben jó eséllyel pályázik. Fatih Terim csapata nagyon összekapta magát és jó formába lendültek. A két kiesőjelöltnek 6-6 gólt vertek, a Gazi és a Malatya ellen pedig nagyon értékes három pontokat gyűjtöttek idegenben amivel azért többször meggyűlt a bajuk a szezonban. Feghouli és Falcao bár nem bevethetőek a mai nap, erősségük hogy a nevesebb ászok mellett mindig más és más képes a hátára venni a csapatot, a hétvégi bajnokin például Onyekuru szolgáltatta a csodát mikor is az első bajnoki meccsén csereként beállva tudott duplázni és ezzel három egységgel gazdagítani csapatát.

All in all: A Galata jelen formájában hazai környezetben mindenképp esélyes a sok játékosát nélkülözni kényszerülő széthullott címvédő ellen.. Szeptember közepén idegenben is győzni tudott a Galatasaray (0-2). Három ponton belül van a Besiktas és a Fenerbache is, muszáj az ilyen meccseket megnyerniük ha komolyan gondolják a BL selejtezőben való részvételt.

Tipp: 3-1

Galatasaray A.Ş. - İstanbul Başakşehir: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp