Az idei szezon első tornájának második fordulójában Fucsovics Márton ,a fehérorosz Gerasimovval csap össze ami jó előjel ha az eddigi párharcaikból indulunk ki. Ugyanis eddig 3-szor találkoztak mind három alkalommal kemény pályán és mindegyikből Marci került ki győztesen.

Marci megemlítette,hogy meggyűlt a baja az átállással,de napi 4-5 óra edzés szerepel a programjában a felkészülés során így ebből nem lehetett probléma.

Az év első mérkőzését, az olasz Cecchinato ellen játszotta hazánk elsőszámú játékosa. Az egész mérkőzés döcögős volt,de a legfontosabb,hogy a kulcs momentumokban jelen esetben a szetteket mindig ő nyerte meg. Azért is mondom ezt,mert az első szettben break előnye volt,de nem élt vele majd a tie breakben is vezetett majd az olasznak lettek szettlabdái és végül onnan fordított. Ez a hullámvasút a második szettben is folytatódott,de az éles helyzetekben koncentrált maradt és a fogadó előnyöket is hárítva higgadt maradt és megnyerte a mérkőzést. A megfelelő figyelemre itt is szükség lesz, fehérorosz ellenfele ellen.

Gerasimov legnagyobb erőssége az adogatás,de bármilyen furcsa is az alapvonalról a tenyeresei elég puhák. A labdákat szereti vissza nyesegetni. Nem mellesleg ezt Marci is előszeretettel alkalmazza,de fontos kiemelni,hogy ő technikailag ügyesebb és ebből kifolyólag jobban is sikerülnek ezek a védekező ütések.A lábmunkáján is lenne mit csiszolnia a belorusznak

Fucsovics tenyeresei viszont kemények és a játékát remekül tudja variálni ,valamint a hosszú játékoktól sem riad vissza. Így hiába üt kiváló adogatásokat a belorusz,mert a labdameneteket csak szervából nehéz lesz abszolválnia. Adott esetben ha kivárásra játszanak mind a ketten egy-egy pont alatt a repertoárból fakadó különbségek okán Marci kerülhet ki győztesen. Ahogy már említettem van hasonlóság a stílusukban,ezért eléggé taktikai meccsre számítok ahol bízom benne hogy a magyar zászló mellett szereplő név vastagon lesz szedve.

Fucsovics, Marton - Gerasimov, Egor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp