A hétvége legnagyobb tutija volt a Zalaegerszeg-Paks találkozó gólokra fogadás. Aki végigvitte az overt arányos tétkezeléssel, nagyot kaszálhatott vele. A bukik teljesen vakok voltak, szerintem az tévesztette meg őket, hogy korai időpontban volt a meccs, és a Paks az első fordulóban kilátástalan focit játszott a Diósgyőr ellen, hiába nyertek 2-1-re. Bognár Gyuri elég komoly véleményt nyomott a kamerába, nem kicsit kritizálta a játékosait. Ezután jött tehát a zalaegerszegi meccs, ahol borítékolni lehetett, hogy meg fognak szakadni a vendég játékosok. Ez is történt, nagyon nyílt, nagyon támadó mérkőzést játszott a két csapat.

Van-e különbség a Zalaegerszeg és a Honvéd játékában, ami miatt a Paks máshogy játszana? Lesz-e változás a Paks előző fordulóban mutatott játékában? Ezáltal van-e veszély a mostani overben?

Ezekre a kérdésekre kell ahhoz válaszolni, hogy megtehessük a tippünket. A ZTE és a Honvéd a Paks előtti meccsen találkozott egymással, és 2-2-re végeztek. Sajnos nem láttam a meccset, de a Fehérvár-Honvéd meccset igen, és megállapítottam, hogy Pisont Pityu ugyanazt tolja, mint tavasszal, tehát némileg módosult Bódog menesztése után a játékuk. Szeretik a rögzített helyzeteket, a védekezés fontos, de nem túl jól megszerkesztett, nagyban támaszkodnak Tujvel kapus aktuális formájára. A Fehérvár támadójátéka mostanában sablonos, szemben a Pakséval, amely inkább a totalizáció felé hajlik. Szerintem a paksi támadójáték erőteljesebb (nem azt írtam, hogy jobb), mint a Fehérváré, tehát nálam a góljukra továbbra is lehet számítani.

A Honvéd támadójátéka nem rosszabb, mint a Zalaegerszegé, ahogy írtam, a pontrúgásokat gyakorolják sokat, a Fehérvár ellen is eredményes volt ez. A Paks kapusa ebben nem túl erős, a középső védők magasak, jól fejelnek, de Böde Dani túlagresszivitása miatt szerintem korán besárgul, ami visszafogja őt. Tehát simán lesz helyzete a Honvédnak is. Én tehát összességében megint csak jó ötletnek tartom a gólokra fogadást.

Budapest Honvéd FC - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp