Hazai pályán fogadja a Tom Bradyvel felálló Buccaneers a Super Bowl-ra címvédőként érkező Chiefs együttesét. A szezonban másodjára találkozik egymással az NFL jelenlegi két legjobb irányítója, amely meccs mindenképpen bekerül a történelem könyvekbe, ugyanis Tom Brady 7. alkalommal nyerheti meg a Super Bowlt, míg ellen oldalon Mahomes és csapata megvédheti a címét.

A Chiefs még a tavalyi menetélésénél is meggyőzőbben jutott a Super Bowlba, ugyanis 14-2-es alapszakaszt hoztak és azután sem volt gyakorlatilag egyik meccsükön sem kérdéses, hogy újra Mahomes-ék játszhatják a nagydöntőt az AFC oldalról. A Tampa szereplése kevésbé volt ennyire magától értetődő, ugyanis 2002 óta nem jártak ilyen magasságokban. Nyilván Tom Brady érkezése megalapozta a szezonjukat, de konkrétan minden téren fejlődött a csapat és megérdemelten játszhatnak hétfő hajnalban a szezon legfontosabb meccsén. Végig szoros meccseket játszottak a play-offban Bradyék, de valahogy mindig azt érzi az ember, hogy ha Brady a pályán van, akkor soha nem lehet leírni azt a csapatot, amelyiknél éppen irányít.

Az alapszakaszban találkozott már a két csapat, ott szűk 3 pontos Chiefs győzelem született. A fogadóirodák szerint most is 3 pont van a két csapat között, viszont a kansasi csapatot tartják esélyesebbnek. Túlzottan sok észérvet nem tudok felhozni a Tampa győzelme mellett, ha csak Brady nem mondható annak, viszont totálisan úgy érzem, hogy bezsebeli a hetedik Super Bowlját a 43 éves irányító és Mahomes-ék csalódottan fognak leballagni a pályáról. Igazából hendivel biztosítom a tippet, így egy szoros Chiefs győzelem esetén is zöldülünk, de úgy érzem, hogy a Tampa nyeri a mérkőzést.

Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp