A melbourne-i tornán már a legjobb nyolcba kerülés a tét ahol az általam kiszemelt párosítás nem más ,mint a Victoria Azarenka - Putintseva találkozó. Mikor szembesültem,hogy milyen magas szorzón kínálják ezt a találkozót úgy véltem mindenképp érdemes rá lecsapni. A szorzó okát persze sejtem hiszen a belorusz lánynak ez az első idei megmérettetése.

A kazah lány már elindult az év első tornáján is ahol két győzelmet begyűjthetett azonban Trevisian és Krejcikova legyőzése szinte kötelező siker volt. Krejcikovának ugyan volt két jó hónapja,de nem nevezném top100-as játékosnak egyéniben. Amint jött egy nagy falat ki is kapott Yulia.

Putintsevának bizony az előző fordulóban eléggé meggyűlt a baja a spanyol lánnyal annak ellenére,hogy épphogy befér a 200-ba a világranglistán. Garcia-Perez adogatásait sokszor nem tudta kezelni pedig nem a legnagyobb ütők közé tartozik,de azt is meg kell jegyeznem hogy elég kemény és jól helyezett tenyeresekkel operált amikre sokszor reagálni sem tudott az egyébként kiváló lábmunkájáról híres kazah. Ezért is gondolom,hogy remek bemelegítő meccs lehet Azarenka számára,mert alapvetően egy védekező stílusú játékos Putintseva. Főleg igaz ez ha egy agresszor stílusú játékossal találkozik,mint a fehérorosz. A ki nem kényszerített hibákon kívül sok esélyt nem adok a kazahnak. Ha egy kicsit taktikusabb az ellenfele a 32 között, bizony már az Ausztrál Openre készülne Yulia. Nem volt elég dinamikus a mozgása ami egy magasabban rangsorolt játékos esetén végzetes lett volna. Hiszen ha a pakliból kiveszik a legnagyobb értéket rögtön csökkenek az esélyek és bizony Putintseva játékából kikerült. Rossz májúan mondhatnám,hogy csak a taktikai időhúzások maradnak a tarsolyában amelyeket előszeretettel alkalmaz egyébként.

Azarenka egy klasszis játékos,aki bomba formában teniszezett a tavalyi év végén. Rendkívül gyors fonák egyenesekre képes és ha lábmunka is maradt az előző szezonból gyorsan véget érhet ez a találkozó. Félelmeim az ügyben sincsenek,hogy esetleg nem veszi komolyan a tornát,mert hogy küszöbön az Ausztrál Open. Ékes bizonyítéka ennek,hogy a US Open előtti felvezető tornán is végig masírozott a mezőnyön. Magabiztos fehérorosz győzelmet várok.

Azarenka, Victoria - Putintseva, Yulia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp