Pazar kis összecsapásra kerülhet sor szombat kora délután a La Ligában! Az általam elemzett találkozó két alanya az egyaránt jó formában lévő Levante és a Granada együttese lesz (bár ez utóbbit talán az eredmények nem igazán támasztják alá első blikkre)!

Amennyiben a tabellára tekintünk láthatjuk, hogy a két klub egymás tőszomszédáságában található a 8-9. pozícióban! A bajnokság eredményeit tekintve a közelmúltban inkább a Levante számára jött jobban a lépés, hiszen Paco Lopez csapata négy forduló óta veretlen, ráadásul az elmúlt héten két nagyvadat is ejtettek! A múlt hétvégén idegenben a Real Madridot tudták mattolni (1:2), míg szerdán este 120 perces csatározás végén a Villarrealt ejtették ki a Kupából (1:0)! Előbbi meccset volt szerencsém látni, s azt kell mondanom, hogy annak ellenére, hogy emberhátrányban játszott a Madrid a meccs döntő részében, nem pusztán ennek volt köszönhető a Levante sikere! A meccs elejétől fogva érezni lehetett a valenciai kiscsapaton, hogy elhiszik, hogy van keresnivalójuk a Santiago Bernabeuban, s eleve Militao kiállítása is olyan szituációt követően történt, ahol jó esély volt, hogy Leon akár megszerzi a vezetést a Levanténak!

A meccs hősei végül Morales és a büntetőt hibázó Roger lett, aki hibáját javítva később döntő gólt szerzett, s 2:1-re nyerni tudtak!

A lendület pedig úgy tűnik a hét közepére sem fogyott el. A statisztikák alapján úgy látom, hogy Villarreal volt fölényben a kupameccsen, ám a 0:0-lás rendes játékidőt követő extra-hosszabbítás utolsó percében megintcsak Roger volt a hős, aki továbblőtte az elődöntőbe a Levantét (1:0)!

Velük szemben a Granadánál pechesebben jött ki a lépés az utóbbi időben! A piros-fehér együttes az utolsó három bajnokiján nem tudott nyerni, ráadásul a kupában is hősi módon véreztek el a Barcelona ellen (3:5)! Soldadóék már 2:0-ra is vezettek, s Aarón Escandell a kapuban élete formáját nyújtotta, ám mindez a 88. percig volt elég. A Barcelona az utolsó pár percben Griezmann és Jordi Alba révén egyenlítettek, majd a hosszabbításban egy rendkívül fordulatos, izgalmas meccsen tudták vert helyzetből kivívni a továbbjutást!

Kérdés, hogy ezek a szerencsétlen kimenetelek mennyiben befolyásolják a Granada játékosainak mentális állapotát? Nem játszanak rosszul, mégsem jönnek a sikerek az utóbbi időben.

Érdekes mérkőzésnek mutatkozik tehát a két csapat összecsapása. Én amolyan adok-kapokra számítok, bár kissé óvatosan közelítem meg a csörtét, mert a szerdai 120 perces plusz terhelés után ki tudja, mennyire tudnak regenerálódni szombat délutánra a csapatok? Annyi bizonyos, hogy mindkét Klub rendkívül szimpatikus játékot képes bemutatni, s még a nagyobb ászok ellen sem betojt gatyával mennek fel a gyepre. Úgy vélem, hogy mindkettő alakulat rendkívül motivált periódusban van, talán a Granada helyzete nehezebb, hiszen ott a nagy akaráshoz nem társulnak az eredmények. Amondó vagyok, hogy mindkét gárda támadószellemben fog pályára lépni. A vendégeknek nagyon kéne már egy önbizalomnövelő siker, míg a Levante egy Real-Villarreal legyőzése után bizonyosan nem pont a Granada ellen szeretne elvérezni.

Egymás ellen egyébként rendre meglövik a maguk góljait, az utóbbi időben pedig nemigen fordult elő, hogy valamelyik csapat neve mellett ne szerepeljen találat a lefújást követően! Úgy vélem, hogy ezen a meccsen könnyen lejöhet egy overes kis csörte, amely piacon az 1.5-ös határra éppen olyan oddsot kínálnak, amit a Guru is "elbír". Ezt a lehetőséget pedig nem szeretném kihagyni!

Levante - Granada CF: Gólok száma - Felett/alatt tipp