Hétfői tesztelések során egyetlen játékos nem kapta el a koronavírust, a csikszeredai születésű Csiszér Balázs, akiről az edző viccesen lenyilatkozta, hogy "ő olyan hegyi gyerek, mangalica szalonnán nőtt fel". Erre is alapoztam az előző Sepsi mérkőzésre írt elemzésem, csak akkor az írás pillanatában, még ezeknek az eredményeknek nem voltak tudatába, viszont így halasztani kellett az Arges elleni találkozót. Romániában nincs megengedve (ahogy például a Premier Leagueben megvan), hogy egymás után két mérkőzést is halasszanak, így vagy kiállnak a maradék játékosokkal feltöltve a csapat utánpotlásáról, vagy zöldasztalnál veszítenek 3-0-ra.

Leo Grozavu nyilatkozata a pénteki meccsről elég vészjosló volt, amiben kifejtette, hogy nagyon sajnálja a jelenlegi helyzetet, hiszen az egész eddigi remek teljesítményükre rámehet ez a mostani krízis, hiszen eddig magabiztos gyüjtögették a pontokat, és stabilan play-off helyen voltak/vannak. Lehetséges, hogy az eddig negatív teszttel rendelkező játékosok közül lesz pár visszatérő, hiszen elmondása szerint, vannak akik jobban átvészelik a vírus okozta betegséget, és jó állapotba vannak, de mivel karanténba került az egész csapat, így a közös edzések, vagy a fizikai kondiciók szinten tartása is nagyon nehezen kivitelezhető feladat számukra.

Poli Iasi edző cserén megy keresztül, a két éve még élbolyba tartozó csapat igencsak nagy hullámvölgybe van már hosszú-hosszú ideje, tavaly is a tabella alsón felén foglaltak helyet, idén pedig jelenleg az utolsó pozicíót foglalják el. Nekik létfontosságú lenne kihasználni az ölükbe hulló lehetőséget, és ponttal/pontokkal távozni Szentgyörgyről, lemaradásuk a biztost bennmaradó helyektől nem sok, és a play-out kezdetén ez a távolság felére csökken, de minden pontra szükségük van, ha jövőre is az első osztályban akarnak szerepelni.

Román oldalaknál egy jó pár már levette a meccset a kinálatból, és gondolom a holnapi nap folyamán, mikor már többet lehet tudni a Sepsi kezdőjét illetően komoly oddsmozgás fog bekövetkezni, és bár Iasi nagyon rossz formában, egy minden szempontból meggyötört, U21-es játékosokkal telitömködött csapat ellen kötelező számukra a pontszerzés.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Politehnica Iași: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp