Bátrabbak mehetnek tovább is, mint én ennél a duplaesélynél, de számomra sajnos az a forgatókönyv tűnik reálisnak a vasárnapi rangadó előtt, hogy a City tovább robog a következő bajnoki cím felé, míg a Liverpool vért fog izzadni, hogy BL helyre érjen.

Már pedig nem így indultak ennek a szezonnak Kloppék, viszont a sorozatos balszerencsés sérülések eléggé átírták a terveket, decemberben még bőven bajnoki esélyekről beszéltek a vörösöknél, hol ott már akkor is voltak baljós előjelek, ha csak a rengeteg sérültre néztünk, viszont jöttek egyre másra a győzelmek. Idei zsúfolt szezon miatt a csapatoknak nem csak egy kemény decembert kellett túléljenek, hanem hasonlóan tömött volt a januári naptár is, illetve februárra sem akar lennebb menni az egy hét/meccs átlag. Ezt az időszakot csak egy nagyon jól megtervezett rotálás mellett lehet átvészelni, amit a Poolnál egész szezonban hanyagolni kellett, hiszen alig tudott válogatni Klopp a még épp játékosai közül. Hétközi Brighton elleni találkozón is a hiányzok: Gomez, Fabinho, Van Dijk, Keita, Alisson, Jota, Mane, Fabinho, Matip. Elmúlt éveket figyelmbe véve szinte egy BL döntőre esélyes kezdő. Ezek közül bár hétvégére Fabinho, Alisson és Mané talán harca kész lesz, a középhátvéd krízis továbbra is jelen lesz, hiszen ki számított erre, hogy a 3 CB közül egyik sem lesz bevethető a szezon hátralevő részére. Bár jött két új szerzemény, ez még nagy kabát lenne rájuk, hogy érkezésük után 6 nappal egy City ellen debütáljanak a világ talán legkeményebb bajnokságában, a jelenleg talán legjobb formában lévő csapata ellen. Ez azt eredményezi, hogy Hendo-Fabinho páros remekelhet hátul, amit rendszerint jól meg tudnak oldani a nagyobb probléma, viszont onnan jön, hogy ők kikerültek középről, ezzel a középpályáról kell kivegyen két világklasszis szűrőt, aminek a hiánya a City ellen tud a legjobban megmutatkozni. AlexArnold és Robertson és a sziporkázó támadójáték issza meg a levét a jelenlegi CB krízisnek, hiszen minőségi védekező középpályás hiányában nincs megadva az a szabadon fel le szaladgálás a két szélén, hiszen labdavesztés esetén egyből hatalmas területek nyilnak meg az ellenfél számára, ezért sokszor Mané, Salah kell kihúzodjon a vonal mellé labdát kérni, így a támadóharmadba marad kevés ember, akiknek be lehetne játszani a labdát. Összetett a probléma Kloppéknál, de mindezekkel egybevetve csodaszámra megy amit idén is letesznek az asztalra, nem tudom melyik csapat bírna el ennyi távol maradót és így is a dobogó környékén tudnak lenni.

Cityről felesleges sokat beszélni, hiszen amit december óta múvelnek az valami hihetetlen ismét. 9 győzelem zsinorban, emelett menetelnek az Fa kupában és döntőznek a Ligakupában, ami eddig Guardiola legnagyobb hibájának felhoztak, hogy nem tudja összerakni normálisan a védelmét, és rengeteg elkerülhető gólt benyelnek, az mára elmúlt, Stones-Diaz CB páros megbonthatatlan, és a 9 győzelem alatt bekapott egyetlen gól a Chelseatől már-már Simeone csapatról árulkodik, annyi különbséggel, hogy itt a támadó játék is megvan, lényegében vérbeli csatár nélkül tudja hozni ezeket a számokat Guardiola.

Klopp a Brighton elleni vereség után mentális fáradtságra panaszkodott, ami érthető, hisz a két londoni meccs rengeteget kivett a srácokból. Kicsit hosszúra sikerült ez a Gurus tipp így, de jelenleg sokkal jobb passzban várja a City a vasárnapi rangadót, és ha behúzza szerintem végleg lezárja a bajnoki cím sorsát az idei szezonra.

Liverpool - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp