Mióta a digisport1 jön a UPC-n, szoktam olasz bajnoki meccseket nézni. Na, azért nem sűrűn, de sokszor vagy nincs más, vagy csak megtetszik egy-egy párosítás. Ilyen a Firenze - Inter találkozó is, szerintem jó kis péntek esti program.

A tippem egyébként Inter siker, viszont az odds annyira nem tetszik, meg csak ott volt a Juve elleni kupameccs, ami biztosan kivett a kék-feketékből. Na, nem Lukakuból, aki ott nem lépett pályára, így ezen a pénteki napon energiától és különböző teljesítményfokoz szerektől duzzadva léphet pályára, gólra éhesen. Jó kis duó alkotnak ők Lautaróval, a nagy benga meg a kicsi mozgékony. Számomra meglepő módon egy Conte-csapat, most épp az Inter áll a bajnokságban a legtöbb lőtt góllal, a 20 meccsen vert 49 gól az több, mint korrekt. Legalább ennyire meglep, hogy a kapott gólok oldalán is van azért szép számmal, de ez az olasz bajnokság már rég nem a védekezésről szól. Én ki merem jelenteni, a top ligák közül az olasz az, ahol a legkönnyebb gólt lőni.

Vagy írtam már vagy se, de én az Inter felé húzok, hiába a Juve elleni kupameccs. Jobb csapat, jobb játékosok, és a cél a bajnoki cím, míg a Fiorentina vélhetően megmarad középcsapatnak idén. Nekem nagyon beégett a Napoli elleni meccse a liláknak, ahol a Napoli akkor lőtt gólt, amikor akart. A 2. félidőben már 4-0 után nem nagyon akart, mégis talált két újabb dugót.

Én úgy vélem, Hakimi sokszor csinál 'majmot' Igorból, ha a már a lila színről asszociáltam erre a hosszú farkú, szerethető, szőrös állatra.

Nálam két Inter gól alap, illetve írom úgy, hogy minimum kettő, mert lehet itt több is, ha a Fiorentina megint összeomlik. Azért a 49 lőtt gól nem véletlen, az Inter -ha épp jó napja van- simán kiüti az ellenfeleket.

A Firenze meg nekem kicsit ilyen old timer autóhoz hasonlít, Borjával, Riberyvel, Caseres-szel, amely meg-megcsillan, de hosszú távon életképtelen. Kijönnek a hibák, de néha látunk valamit a 'régiből'.

Legutóbbi bajnokijuk 7 gólt hozott, nekem a fele is elég mára.

A tipp mellett szól talán az is, hogy az Internél remekül fejelő védők játszanak, Skriniar és de Vrij rendre veszélyes pontrúgások után. Szintén jó, hogy la Penna spori barátja a büntetőknek, ebben az idényben 0.50-es átlagot hoz (magyarul átlagban minden 2. meccsén befúj egy büntetőt), az előző idényben 17 meccsen 0.71-es átlagot hozott.

Bár őszintén megmondom, nem néztem utána, de szerintem a top ligákat tekintve a legtöbb tizi a Serie A-ban van, és valószínű, hogy ez is összefügg azzal, hogy a Serie A már rég nem a góltalanságról szól.

Abban is bízom, hogy a meccs végére szétszakad a pálya, amikor a csapatok fáradtak, akkor gyakori jelenség. Megyei szinten minden meccsen előfordul, de top ligákban is látni, hogy a hajrára nincs középpálya, valaki vagy elöl van, vagy hátul de vagy kedve nincs futni, vagy ereje, vagy egyik se. Ilyenkor a kapuk előtt zajlanak az események, lövések itt, lövések ott...

Egy szó, mint száz, így bemelegítésként a hétvégére egy over 2,5 nálam kisebb tét mellett játszhatónak tűnik.

Fiorentina - Inter: Gólok száma - Felett/alatt tipp