A melbournei-i Grampians Trophy negyeddöntő mérkőzésen kissé váratlan párosítás alakult ki. Nevezetesen az amerikai színekben versenyző Li csap össze a mára már rutinosnak számító Cirsteával.

Li nincs rossz formában az tény és való hiszen nyert év végén egy tornát Texasban és nyert két mérkőzést Charlestonban. Egy gond van ezzel,hogy egy tudás szinttel lejjebb rendezték ezeket a viadalokat. Jelen mérkőzésen is ebben bízom,hogy ez a fajta különbség megmutatkozik. Az,hogy itt van a nyolc között az amerikai óriási mázli,mintsem erény. Ugyanis először Perez feladta már az első szettben a találkozót,majd a következő körben Kudermetova rossz napot fogott ki,mert a kulcshelyzetekben alul maradt.

Cirstea kiváló formában zárta a szezont ,mármint ha a WTA naptárat nézzük,de valójában ez azt jelentette az ő esetében,hogy hamarabb kezdte meg a felkészülést a 2021-es évre. A tavalyi év végén Dubaiban rendezett ITF tornát ugyanis megnyerte a román lány. Persze ez csak papíron volt ilyen kis kategóriájú esemény,mert a díjazás,de leginkább a névsor simán beleillett egy 250-es tornának.

Itt Melbourneben is tovább robogott Cirstea ahol első körös ellenfelének kettő játékot engedélyezett. Ezt követően pedig a top10 kapujában álló Bencicet verte két játszmában. Felvetődhet,hogy Bencic komolyan vette e a mérkőzést és a válaszom,hogy igen. Az első szettben egy gyors oda vissza break lezajlott a két játékos között és csak a tie break előtt bukta el az első játszmát. Elég jól adogat a román és jó százalékban hozza is ezeket a pontokat.Nagyon elkapta a fonalat én azt látom.

Szerintem sokkal jobb játékos a román,mint Li ezért úgy vélem,hogy az elmúlt két hónapban szerzett önbizalommal felvértezve Cirstea győzedelmeskedik ezen a találkozón.

Ann Li - Cirstea, Sorana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp