Az elmúlt három fordulónak köszönhetően lenondhat a bajnoki címről a hazai Benfica. Két döntetlen után kikaptak a listavezető Sportingtól, ez már nem fért bele. Ennek köszönhetően már kilenc pont a negyedik helyre csúszott együttes hátránya, a Sporting-Porto páros után a Braga is előzött.

Azt kell, hogy írjam, számomra csalódás ez a portugál foci idén. Rendre szenvednek a nagyobb csapatok, amikor rájuk tippelek. Teszek egy utolsó próbát, meglátom mi sül ki belőle.

A Benficával szemben ellentétes utat jár be a Vitoria Guimarães csapata. Pár rosszabb találkozó után már négy mérkőzés óta veretlen a csapat, sőt, legutóbbi hármat megnyerték.

A negyedik helyezett Benfica fogadja a hatodik Guimarãest, ez akár rangadó is lehetne. Az egymás elleni találkozók azonban mást mutatnak, a mérleg 2013 óta csak döntetlent és Bebfica győzelmet mutat.

Mindkét oldalt vannak sérültek hazai oldalon két védő és két csatár, de egyikőjük sem olyan, akit ne lehetne pótolni. Írom ezt úgy, hogy elég sok helyen alapemberek lennének, de hazai oldalon sok minőségi játékos van. A vendégeknél is van három biztos, és négy kérdéses hiányzó, ott már inkább lehetnek gondok. Az első és a második számú kapus biztosan hiányzik, őket a fiatal cseh hálóőr helyettesíti, az előző, első mérkőzését mérkőzést kapott gól nélkül tudta le. A Benfica ellen azonban lehetnek majd gondok, remélhetőleg jól megdolgoztatják majd, ilyenkor azért egy-egy gól általában beesik, ezt várom ma is.

Hazai pályán erős a Benfica, a vendégek viszont idegenben még veretlenek. Úgy gondolom, hogy nyolc veretlen mérkőzés után ma elszenvedik majd első idegenbeli vereségüket.

Benfica - Vitoria Guimarães: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp