A végéhez közeledik az Australian Openre felvezető torna, a Great Ocean Road Open, Sinner és Khachanov csap össze a döntőért holnap hajnalban.

Jannik Sinner az egyik legnagyobb ígéret a következő évek teniszére, még nincs húsz éves a fiatal olasz, és már a top 30 felé kacsingat, mentálisan viszont a korához képest nagyon elöl jár. Tavaly már megnyerte első ATP tróefáját is, abban a csonka évben, az esztendő utolsó versenyét, a Sofia Opent húzta be, többek között Fucsovicsot is verve. Elég jó adottságai vannak, brutál jól szervál, három meccs alatt 26 ásznál jár, 80% körül nyeri első adogatás mögött a pontokat, elég nehéz megbrékelni. Egy koronavírusos megbetegedés miatt ma két meccset játszott a mezőny, de ezt a két derbit szettveszteség nélkül, 3,5 óra alatt abszolválta, erőnlétileg most a négy elődöntős közül szerintem a legerősebb. Nagyon gyorsan, felszállóban üti a labdát mind a két oldalról, és elég stabilan.

Khachanovnak nem a tavalyi év volt a legjobb, még döntőbe sem jutott sehol, a 2019-ben még top 10-es orosz. Több, mint négy órát játszott ma, később is kezdődött a második mérkőzése, mint Sinnernek, kevesebb idő lesz a regenerálódásra. Khachanov is üti mindenhonnan tiszta erőből a labdákat, viszont neki óriási a szórása minden irányból, nagyon nagy hibaszázalékkal játszik, amit a stabilabb játékosok az utóbbi időkben kőkeményen megbüntetik. És bár öt évvel idősebb az orosz, meccs közben gyakran le dobja a láncot, nem olyan stabil, mint Sinner, a két mai meccsen is több kettőshibája volt, mint ásza.

Sinner sokkal stabilabb, mint Khachanov, sokkal alacsonyabb hibaszázalékkal játszik, nálam holnap hajnalban ő a favorit.

Sinner, Jannik - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp