Nincs megállás a kézilabda világában, ez most épp egy kétszer is elhalasztott mérkőzés a Bajnokok Ligájából, a párosítás pikantériája, hogy két nap alatt kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok, mind a kétszer idehaza, a norvég szabályok szerint náluk nem lehet sporteseményt rendezni.

A Fradi egy elég futós csapat, gyorsan szereznek gólokat, az ő támadásuknál sok passzívat nem kell mutatni a sporiknak. Megvannak hozzá az emberek, Bölk, Klujber, vagy Háfra is meg tudja szedni magát, utóbbi BL meccseken Szucsánszki is jót ment, viszont amennyi labdát eladnak a belső emberek, az nem emberi. Rengeteg gyors gólt kaptak a Győr ellen is, de úgy jellemzőek a technikai hibák a Fradira, viszont ígyis rendszerint a 30 gólt karcolgatják, szinte bárki ellen. Szélen most megvannak, a szezon végén Győrbe távozó Schatzl, és Malestein is jó százalékkal dobálnak gólokat. Valószínűleg Bíró Blanka sem lesz a kapuban, benne azért ott lehetne a bravúr, így Januriknak kéne megfogni a norgékat.

A Vipers a decemberben Európa-bajnokságot nyert norvég válogatott magja (Solbergen, Kristiansenen és Oftedalon kívül), csak három légiós van a csapatban, egyik a már Győrből ismerős Knedlikova. Szóval lassú kézit nem játszanak, szélen hagyományosan jók a skandik, most Aune és ugye Knedlikova, viszont lövőben sem rosszak. Annyira nem, hogy újra bombaformában játszik az Európa-bajnokság gólkirálynője Nora Mörk, és a fiatal felfedezett Reistad is, ketten 16 gólt vertek a Metznek hétközben. Úgyhogy bitang jól mennek, a csoportban a legkevesebb meccset játszották, így bőven jó esélyük van csont nélkül a negyeddöntőbe jutni.

Gyors pörgős mérkőzésre számítok, a Fradiban benne van egy jó nagy adok-kapok bármikor, akkor pedig ezt a határt simán meg kell dobni a lányoknak.

Ferencvárosi TC (n) - Vipers Kristiansand (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp