Az Ausztrál Open első fordulójában csap össze Aljaz Bedene és Alexander Bublik. Elég kiegyenlített párharcra van kilátás. Eddig egyszer találkoztak Dohában tavaly amelyet Bedene nyert meg két játszmában.

A szlovén alapvetően salak játékos azonban gondolom a kora előre halad tával egyre inkább a kemény pálya felé tendál. A gyorsabbik borításon a múlt évben már több sikert ért el mint salakon. Bécsben,Rotterdamban és idén Melbourneben is két győzelmet is számlálhatott. A Cincinatti 1000-es tornán pedig egész a 16-ig jutott. A két kezes fonákja kifejezetten erős és pályán nagyon jól mozog a szlovén. Annak ellenére hogy kikapott Sinnertől nem játszott rosszul és sokáig partiban volt. A látottak alapján mindenképp bíztató formát mutat.

A kazah terepe egyértelműen a kemény pálya,challenger tornagyőzelmeit is itt aratta,de a tavalyi évről nem sok szép emléke van. Februárban Marseilleben eljutott az elődöntőig,de ezt leszámítva csak az utazások maradtak számára egyik helyszínről a másikra. Idén Törökországban viszont megtört a jég és a jobbik arcát mutatta ahol egészen a döntőig jutott (amelyet sérülés miatt feladott.).Ráadásul egy nagy skalpot is begyűjtött Berrettini személyében. Hatalmas és gyors tenyeresekre képes Bublik. Ebből fakadóan az adogatás a nagy fegyvere. Hosszú karjaival kompenzálja a lábmunkát és így könnyedén visszateszi a labdákat.

Nem egy stabil játékos a kazah ahogy az eredményeiből is kitűnik és ráadásul az emocionális játékosok közzé tartozik. Hiába vannak alapvetően jó képességei ha nem tudja ezt foganatosítani. Bedene már rutinos rókának számít 31 évesen ezért elég valószínűtlennek tartom,hogy három játszmában ledarálná őt Bublik. Persze ez fordítva is igaz, hiszen kiváló szerváló a kazah így egy szettet mindenképp illene nyernie. Akár egy 5 szettes találkozó is kerekedhet ebből a meccsből,de sétagalopp egyik fél számára sem lesz.

Bedene, A - Bublik, Alexander: Szettek száma - Felett/alatt tipp