A ranglistán 80. helyen álló francia és a hazaiak stabilan a 30-40. hely között álló játékosa feszül egymásnak az Australian Open első körében.

A fiatal francia most kezdi bontogatni a szárnyait és a 2021-et is remekül indította, ugyanis elődöntőbe jutott a Melbourne Openen, ahol Felix Auger-Aliassime már túl nagy falatnak bizonyult neki, addig azonban komoly ellenfeleket vert meg. Dimitrovot két sima szettben győzte le, az első körben Tiafoen jutott túl és viszonylag stabil, jó játékot hozott az egész torna alatt. Kemény pályán egyébként is jól teljesít az elmúlt években, tavalyi szezonban is bőven pozitív volt a kemény pályás mérlege.

Ellenfele az a John Millman, aki az ATP Cupon melegített a tornára felemás eredményekkel. Megverte ugyan a görög Pervolarakist, Carreno-Busta ellen azonban nem sok esélye volt, simán kapott ki a spanyoltól. Egyébként ő is kemény pályás játékosnak mondhatja magát, az elmúlt 10 évben mindig pozitív volt a mérlege ezen a borításon. Stabilan top 50-es játékos, de túl nagy dolgokat nem tud felmutatni. Tavaly nyerte meg első ATP tornáját, a 250-es Nur-Sultan-i versenyt húzta be, ezenkívül Challenger győzelmei vannak csak.

Egyik játékos sem kiemelkedő, de stabil közepes játékot hozva bárkinek borsot törhetnek az orra alá. Nem tartam Millmant annyira esélyesnek és főleg Moutet tavalyi szezonja alapján bőven hozhat 1-2 szettet a fiatal francia is. Egyik részről sem várok végig domináns teljesítményt, lesznek itt hullámvölgyek, így mindkét játékostól várok legalább egy nyert szettet.

Moutet, Corentin - Millman, John: Szettek száma - Felett/alatt tipp